Опозиція: Власенка не можуть позбавити мандата

1 березня 2013, 11:36

Опозиція спростовує інформацію про те, що 28-го лютого відбулося засідання, на якому розглядали питання про позбавлення мандата депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка.

Про це йдеться в спільній заяві депутатів від опозиції, які входять до регламентного комітету, пише "Українська правда" з посиланням на прес-служба "Батьківщини".

Депутати наголосили, що за законом, питання дострокового припинення повноважень депутата, навіть за рішенням суду, попередньо має розглядатися регламентним комітетом. А цього, насправді, не було.

"Ми відповідально стверджуємо, що жодного засідання регламентного комітету протягом лютого 2013-го року не проводилося, оскільки ми відповідно до вимог чинного законодавства, не були проінформовані ні про ймовірне його проведення, ні про орієнтовний порядок денний", - йдеться в заяві.


Адвокат Тимошенко поки що залишається депутатом

"З жодними рішеннями, навіть з проектами рішень регламентного комітету, які б стосувалися здійснення депутатських повноважень народним депутатом Власенком, ми ознайомлені не були", - наголосили опозиціонери.

Депутати також заявили, що у разі оформлення рішення комітету про позбавлення мандата Власенка без дотримання встановленого порядку, такі дії вважатимуться злочинними і свідчимуть про здійснення політичних репресій.

Раніше на прес-конференції заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що регіонали сфальшували рішення регламентного комітету щодо позбавлення Власенка депутатського мандату.

Фото "Comments.ua"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів