Новим Папою Римським уперше став латиноамериканець

14 березня 2013, 11:50
Конклав, що відкрився 12 березня в Ватикані, в середу обрав 266-го Папу Римського.

Ним став кардинал-ієзуїт Хорхе Маріо Берґольо (Jorge Mario Bergoglio), 1936-го року народження. Він народився в Буенос-Айресі. Кардиналом став у 1991-му році.

Новообраний Папа став першим латиноамериканцем, якого було обрано головою Святого Престолу, пише "Українська правда. ЖИТТЯ".

"Давайте працювати разом і йти шляхом братства та любові. Давайте молитися один за одного, за весь світ, в якому є велике братство", - сказав Папа.

Новий Папа обрав ім`я Франциск I, на честь християнського святого Франциска Ассізського.

Обрано нового Папу Римського

Бергольо виховувався у родині італійського емігранта, залізничного робочого. Він був молодшим із п`яти дітей. Отримав диплом техніка хімії. Вчився у семінарії Вілла Девото у Буенос-Айресі. Вступив до ордену ієзуїтів 11 березня 1958-го року.

13 грудня 1969-го року він був посвячений у священники. У 1970-ті роки посідав різноманітні пости у ієзуїтському ордені Аргентини.

У 1973-1979-х роках Бергольо став провінціалом Аргентини. У 1980-ому його було призначено ректором семінарії Св. Йосипа.

Бергольо він відмовився від апартаментів, які надавались йому як архієпископу, і обрав скромне помешкання. Він сам готує собі їжу та їздить громадським транспортом. Якщо він кудись летить, то лише економ-класом.


У нього є лише одна легеня (іншу йому видалили у підлітковому віці через інфікування).

Новий Папа дуже любить танго і футбол. Вболіває за аргентинську команду "San Lorenzo de Almagro". У молоді роки зустрічався із дівчиною.

Берголіо виступав проти легалізації одностатевих шлюбів. А можливість усиновленням геями і лесбійками дітей називав "дискримінацією проти дітей".

Нагадаємо, на початку лютого Бенедикт XVI оголосив, що залишає папський престол. Однією з причин такого рішення називали гей-скандал, що розгорівся у Римській католицькій церкві.

Фото Reuters з сайту "The Times"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів