Папа Римський додзвонився до "Наполеона"

20 березня 2013, 16:54

Новообраного Папу Римського Франциска прийняли за телефонного жартівника.

Така халепа в п’ятницю сталася з ресепшіоністом римської резиденції Єзуїтського ордену, котрий не чекав, що понтифік дзвонитиме особисто.

Про це пише "The Daily Mail" із посиланням на "Bitno.net".

Франциск І хотів побалакати з головою ордену Адольфо Ніколасом. Зателефонувавши, він представився, та раптом почув від ресепшіоніста відповідь: "О, так? А я – Наполеон".


Чоловік на ім'я Андреас гадав, що це якийсь розіграш і запитав "жартівника", хто він насправді.

"Я справді Папа Франциск. Не хвилюйтеся, Андреасе, просто з'єднайте мене з отцем генералом, хочу подякувати йому за приємного листа", - промовив Папа.

Папу Франциска І прийняли за "пранкера"

За словами експерта з Ватикану, бідаху Андреаса можна зрозуміти – жоден Папа не став би телефонувати сам, а доручив би це секретареві.

"Ресепшіоністу страшенно соромно, але, гадаю, новий Папа має хороше почуття гумору і посміється з цього", - зазначив співрозмовник видання.

До слова, у дитинстві Франциск був справжнім "чортеням". Принаймні така слава досі ходить про нього в католицькій школі Коледжіо де ла Місорекордіа в Буенос-Айресі.

Зі слів директорки навчального закладу, сестри Марти Рабіно, ставши дорослим, Хорхе Берголіо навідувався до монахинь двічі на рік та пив із ними чай.

Про це пише "People".

"Хлоп'ям він був неслухом. Сестра Роуз була його вчителькою, вона померла в 101-річному віці. Він дуже її любив. Він завжди до неї навідувався… Любив питати її: "Яким я був, коли був маленьким хлопчиком?" А вона завжди відповідала: "Ти був чортеням!", а він сміявся й сміявся", - пригадала сестра Марта.

Фото Reuters з сайту "The Guardian"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів