Саркозі висунули обвинувачення

22 березня 2013, 10:00

Колишньому президенту Франції Ніколя Саркозі висунили обвинувачення по так званій справі Бетанкур.

Про це повідомив адвокат екс-президента за підсумками багатогодинного допиту й очної ставки за участю Саркозі, що завершилися ввечері 21-го березня в палаці правосуддя в Бордо.

Про це повідомляє "ИТАР ТАСС".

"Це несправедливе й непослідовне з юридичної точки зору рішення", - заявив адвокат Саркозі. Він підкреслив, що має намір його оскаржити.

За версією слідства, у 2007-му році Саркозі скористався ослабленим станом здоров'я Ліліан Бетанкур - спадкоємиці імперії "Л'Ореаль" і найбагатшої жінки Франції - щоб одержати від неї гроші для фінансування своєї передвиборної кампанії.

Розслідування в справі почалося у 2007-му році. Під слідством перебувають понад десять фігурантів. Саркозі до закінчення президентського терміну користувався імунітетом щодо судового переслідування.

Після того, як влада перейшла до соціаліста Франсуа Олланда, французькі правоохоронні органі з подвоєною силою взялися за екс-президента.

Улітку минулого року в будинку й офісі Саркозі були проведені обшуки. Знайдені документи, зокрема, особистий щоденник екс-лідера Франції, не додали вагомих аргументів на користь його провини.

У листопаді 2012-го року Саркозі був запрошений на перший допит, який тривав 12 годин. За його результатми екс-президент був перекваліфікований з підозрюваного у свідка.

Однак керуючий справою слідчий Жан-Мішель Жантіль дав зрозуміти, що питання до Саркозі не вичерпані.

Фото АР з сайту "The Daily Star"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів