Депардьє подарує російському кіно свій паризький маєток

23 березня 2013, 10:05

Актор Жерар Депардьє, який нещодавно відмовився жити у Росії, зробив російському кінематографу подарунок.

Артист створить у своєму паризькому маєтку російський культурно-кінематографічний центр.

Про це 22-го березня розповів голова комісії Мосміськдуми по культурі Євген Герасимов, який входить до президії Спілки кінематографістів Росії, повідомляє "Лента.ру" з посиланням "ИТАР-ТАСС".


За словами Герасимова, Депардьє не збирається жити в своєму маєтку, тому вирішив передати його російській культурно-кінематографічній спільноті і навіть вивісити на його фасаді прапор Росії.

Передбачається, що в особняку російські кінематографісти зможуть проводити зустрічі і влаштовувати кінопокази. Коли він буде відкритий і чи зможуть його відвідувати пересічні глядачі, не уточнюється.

Депардьє подарував Росіх свій маєток

Зараз фахівці Росспівробітництва і члени Спілки кінематографістів розробляють план дій по створенню російського кіноцентру в Парижі, сказав Герасимов.

Маєток Депардьє був побудований в XIX столітті. Він розташований в 6-му окрузі французької столиці, в районі абатства Сен-Жермен-де-Пре, де жили багато художники і письменники. Площа будинку становить 1,7 тисячі квадратних метрів, у ньому 20 кімнат, з них 10 - спальні. До особняка примикають невеликий сад, тераса і критий басейн.

Нерухомість була виставлена ​​на продаж у грудні 2012-го року, коли Депардьє заявив про намір відмовитися від французького громадянства. Однак, на маєток актора так і не знайшлося покупця.

Нагадаємо, подейкували, що Депардьє вирішив залишити Францію через наміри президента Франсуа Олланд істотно підвищити податок на високі доходи.

Проте, Жерар Депардьє спростував це припущення. Він заявляв, що втомився від нападок французьких журналістів. У недавньому інтерв'ю "Notele" актор також повідомив, що просто вважає Францію "тужливим місцем", зауваживши, що влада цієї країни не знає, як робити свою роботу.

Фото "Комсомольской правды"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів