Одружений Охлобистін вирішив прийняти целібат

25 березня 2013, 16:33

Російський актор Іван Охлобистін заявив, що вирішив прийняти целібат.

Представники церкви з явним здивуванням поставилися до рішення артиста. Мовляв, прийняти целібат, коли ти одружений і маєш дітей - неможливо.

Однак Охлобистін вирішив пояснити, чому він пішов на цей крок і як це взагалі можливо, пишуть "Дни.ру".


"Все правильно - целібат, в його канонічному розумінні це обряд доступний тільки монахам, в моєму випадку - це обітниця дотримання тілесної чистоти між подружжям, на певному етапі їх духовного життя", - зауважив Іван.

"Моя помилка, що я використовував цей термін, розсудливо покладаючись на очевидність його метафори, в заданому контексті. Коли шахіст, під час гри, говорить, що "з'їв пішака" це ж не означає, що він її зараз засуне в рот і проковтне", - додав він.

Актор заявив, що своїм вчинком хоче стати прикладом для багатьох.

"На мою думку, тільки особистим прикладом цнотливої стриманості люблячих один одного людей, можна протистояти гріховному ярму, яке все більше і більше поневолює свідомість людей, відволікаючи їх від дійсних духовних проблем. А кому, як не нам - людям публічним, подавати приклад? Або краще рекламувати косметичні креми з абортажних матеріалів?" - зауважив він.

Охлобистін закортів прийняти целібат після 18 років шлюбу

Охлобистін також здивувався, що його рішення про целібат викликало негативну увагу з боку деяких церковників:

"Посипалися обурені запити в усі інстанції: в Патріархію, в видавничі будинки, на телеканали. Дивно, що ще не було ноти протесту з ООН, ЮНЕСКО та Адміністрації Президента, з категоричною вимогою негайно зняти штани".

Нагадаємо, днями Іван Охлобистін повідомив у своєму мікроблозі, що "прийняв целібат". Артист пояснював, що вони з дружиною Оксаною вирішили "взяти на себе обітницю брато-сестринських стосунків".

Багато читачів і шанувальники артиста, а трохи пізніше звичайні користувачі Інтернету задалися питанням, як це може статися, якщо артист перебуває в законному шлюбі. Пізніше в обговорення вступили представники Російської православної церкви.

В управлінні справами Московської патріархії заявили, що "прийняти целібат" одружений священик не може, а в навчальному комітеті РПЦ взагалі не зрозуміли, навіщо афішувати інтимні стосунки подружжя.

Нагадаємо, Іван Охлобистін з 1995-го року одружений з актрисою Оксаною Охлобистіною. Подружжя виховує синів Василя та Савву і дочок Анфісу, Євдокію, Варвару та Іоанну.

А ще півроку тому актор мріяв, що матиме як мінімум ще трьох дітей.

Фото "7 дней"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів