"Louis Vuitton" звинуватили у пропаганді проституції

29 березня 2013, 10:19

Модний дім "Louis Vuitton" втрапив у скандал - його звинуватили у пропаганді проституції.

Обурення у критиків викликала короткометражка присвячена показу нової колекції "Louis Vuitton" осінь-зима 2013-2014 у Парижі, пише "The Telegraph".

В кадрі моделі зображають героїнь нічних провулків у шовкових боді та шубах, накинутих на голе тіло, які полюють за власниками дорогих машин. Піймавши чергову жертву, дівчина сідає на заднє сидіння до свого нового знайомого і їде з ним у дорогий готель.

Так, по черзі кожна з учасниць показу прибуває на місце дефіле, де команду Марка Джейкобса в повному складі спостерігають гості шоу. Вуличні епізоди тут же змінялися бекстейдж-зйомками і виходом моделей на показі.


Скандальне відео "Louis Vuitton" викликало невдоволення

Неоднозначний короткометражний фільм знятий режисером Джеймсом Лімою та британським стилістом і журналістом, засновницею журналу "Love" Кеті Гранд.

Після появи відео на адресу керівництва "Louis Vuitton" посипалися звинувачення в культивуванні розкоші і пропаганді будь-яких способів її досягнення - в тому числі проституції.

Під зверненням підписалися керівники фонду із захисту від сексуальної експлуатації, екс-міністр Лоренс Россіньоло, а також сенатор і юрист Домінік Аттіаса, який назвав відео таким, що вкрай шокуюче представляє жінок.

"Жіноче тіло тут зображено як об'єкт для продажу, а проституція як приємна забава. Це неприйнятно, адже уряд країни всіма силами намагається боротися з дуже поширеною серед француженок ідеєю про те, що проституція - абсолютно нормальний, звичайний спосіб заробити, наприклад, щоб купити собі нову сукню", - зауважив Аттіаса.

На думку критиків, такак реклама є пропагандою проституції

Зрештою скандальне відео було видалено з мережі.

У "Louis Vuitton" вважають, що вони практично не мають ніякого відношення до короткометражки.

"Це відео було створено і транслюватиметься його творцями - журналом "Love", - зауважили представники модного бренду.

Прінтскрін з короткометражки "Louis Vuitton"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів