Візит Бейонсе на Кубу викликав незадоволення конгресу

8 квітня 2013, 10:25

Члени Палати представників Конгресу США від Республіканської партії вимагають провести розслідування поїздки співачки Бейонсе та її чоловіка Jay-Z на Кубу.

Про це повідомляє "Lenta.ru".

Ілеана Рос-Лейтінен і Маріо Діас-Баларт, які представляють у нижній палаті Конгресу штат Флорида, надіслали запит до міністерства фінансів США з вимогою роз'яснити, хто і з якою метою дозволив Бейонсе і Jay- Z поїздку на Кубу. Адже відомо, що до цієї країни застосовуються американські економічні санкції.

Законодавці, зокрема, вказують, що санкції категорично забороняють будь-які фінансові операції, що стосуються "кубинському туризму". А Бейонсе і Jay-Z, згідно із заявами ЗМІ, позиціонують свій візит на Кубу саме як турпоїздку.


Подорож зіркового подружжя на Кубу викликала скандал

"Кубинська туріндустрія повністю знаходиться під контролем держави, отже всі кошти, витрачені на кубинський туризм, є прямим фінансуванням механізму гноблення кубинського народу", - йдеться у зверненні.

Крім того, вказують конгресмени, влада Куби використовувала візит американських зірок у цілях пропаганди свого режиму.

Законодавці нагадують, що в нижній палаті Конгресу США вони представляють виборчі округи Флориди, де проживає велика кількості емігрантів з Куби.

Економічні санкції, введені США щодо Куби, зокрема, забороняють американцям відвідувати цю країну і витрачати на її території гроші без попередньо отриманого спеціального дозволу.

Бейонсе і Jay-Z прибули на Кубу в середині минулого тижня. Імовірно, саме там вони хотіли відзначити п'яту річницю свого весілля.

Фото з Tumblr Бейонсе

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів