Берлусконі засудили до 4-х років в'язниці

10 травня 2013, 13:13

Колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі засудили до 4 років в'язниці.

Цю інформацію підтвердив апеляційний суд Італії, передає "Лента.ру" з посиланням на "Reuters".

Таким чином, суд підтримав вимогу прокуратури у справі про махінації в компанії "Mediaset". Сам Берлусконі наполягав, що не винен.

Політик, який заснував і очолив "Mеdiaset", звинувачувався в тому, що в період з 2002-го по 2005-й роки разом з іншими керівниками компанії займався махінаціями при купівлі прав на демонстрацію американських фільмів у Італії. За даними прокуратури, медіа-компанія штучно завищувала вартість прав, щоб уникнути податків.


Нагадаємо, в жовтні 2012-го року Берлусконі вже був засуджений у цій справі. Його засудили до чотирьох років і заборонили займати державні посади протягом п'яти років, а керівні посади - протягом трьох років.

Берлусконі сяде у в'язницю?

Однак у зв'язку з амністією термін ув'язнення був скорочений до одного року. Оскільки адвокати колишнього прем'єра Італії подали апеляцію, він залишався на волі.

Як уточнює Agence France-Presse, рішення Апеляційного суду як і раніше означає, що Берлусконі належить провести в ув'язненні один рік. Тим часом його захист планує звертатися з апеляцією до Верховного суду Італії, що знову відстрочить виконання покарання.

Це не перша кримінальна справа відносно Берлусконі. У березні його засудили до року ув'язнення за незаконну публікацію телефонних переговорів політичних конкурентів. Крім того, його підозрюють у корупції і в сексуальному зв'язку з неповнолітньою повією.

Фото Reuters з сайту mirror.co.uk

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів