Берлусконі засудили до року тюрми

7 березня 2013, 15:37

Екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі засудили до одного року в'язниці за незаконну публікацію телефонних переговорів політичних конкурентів.

Про це повідомляє "Reuters" з посиланням на рішення суду Мілана, винесене 7-го березня.

По цій справі проходить також брат Берлусконі Паоло, якого засудили до двох років і трьох місяців в'язниці.

Крім цього, вони повинні заплатити компенсацію постраждалій стороні у розмірі 80 тисяч євро, відзначає "Lenta.ru" з посиланням на "La Stampa".


За даними прокуратури, Берлусконі організував витік аудіозапису переговорів своїх політичних суперників, зроблену поліцією. Потім їх розшифровка з'явилася в газеті "Il Giornale", що належить його братові.

Берлусконі, швидше за все, буде подавати апеляцію на рішення суду. Згідно з італійськими законами, він залишиться на волі, поки не закінчиться розгляд справи в останній апеляційної інстанції.

В оприлюднених розмовах йшлося про банківський скандал 2005-го року, пов'язаному з планами придбання страховою компанією "Unipol" банку Banca Nazionale de Lavoro.

Очікується, що в березні Берлусконі винесуть як мінімум ще один вирок. У суді розглядатиметься справа про його зв'язки з неповнолітньою повією.

Крім того, найближчим часом апеляційний суд розгляне вердикт Берлусконі у справі про фінансові махінації в його компанії "Mediaset".

Суд засудив його до року ув'язнення та заборони протягом трьох років обіймати державні посади. Берлусконі наполягає на своїй невинності, а прокуратура вимагає засудити його на чотири роки і заборонити займати держпосади п'ять років.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів