Джолі: Я не стала менше почуватися жінкою

14 травня 2013, 18:48

Американська акторка Анджеліна Джолі докладно розповіла про етапи мастектомії, яка зменшила її шанси захворіти на рак із 87% до 5%.

Зірка запевнила, що видалення грудей не позбавило її жіночності, а їх із коханим Бредом Піттом це випробування лише зблизило.

Повний текст листа-звернення Анджеліни наводить видання "New York Times".

Як розповідає акторка, самій операції передували болісні процедури, які стимулювали притік крові до її сосків, щоби лікарям вдалося зберегти їх.


"Два тижні по тому мені зробили головну операцію, під час якої тканина грудей була видалена і замінена тимчасовими наповнювачами… Ти прокидаєшся з дренажними трубками та розширювачами в грудях. Скидається на сцену з науково-фантастичного фільму. Але минають дні після операції, і ти можеш повернутися до нормального життя", - написала Джолі.

"Дев'ять тижнів по тому завершено заключну операцію з відновлення грудей за допомогою імплантів", - повідомила вона.

Звертаючись до жінок, акторка зізнається, це рішення було для неї непростим, але вона щаслива, що прийняла його.

Випробування зблизило Анджеліну Джолі та Бреда Пітта

"Мої шанси захворіти на рак грудей знизилися з 87 відсотків до 5 відсотків. Я можу сказати моїм дітям, що їм не треба боятися, що вони втратять мене через рак грудей", - сказала зірка.

"Від себе хочу сказати, я не стала почуватися жінкою менше. Мене підбадьорює те, що я зробила сильний вибір, який жодним чином не применшує моєї жіночності", - додала вона.

Чоловікам, чиї кохані жінки нині проходять такий самий шлях, акторка хоче сказати, що їхня підтримка має величезне значення. Її половина, Бред Пітт, був поряд щохвилини.

"Нам вдавалося знаходити моменти, щоби посміятися разом. Ми знали, що це – правильний вчинок для нашої сім'ї, і що це зробить нас ближчими. Так і сталося", - поділилася Анджеліна.

"Я вирішила не зберігати приватність моєї історії, бо є багато жінок, які не здогадуються, що можуть жити у тіні раку", - пояснила вона.

Джолі закликала читачок пройти аналіз крові на з'ясувати, чи не є вони носіями гену BRCA1, який збільшує вірогідність розвитку раку грудей та яєчників.

Її ж першим кроком стала саме подвійна мастектомія, бо ця операція є менш складною за видалення яєчників, і ризик саме раку грудей, за оцінками лікарів, для актриси був вищим.

Фото АР з сайту news.yahoo.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів