Пол МакКартні написав листа Путіну

23 травня 2013, 13:30

Британський музикант Пол МакКартні написав листа владі Росії на чолі з Володимиром Путіним на підтримку ув'язнених учасниць "Pussy Riot" Марії Альохіної та надії Толконнікової.

Своє звернення екс-учасник "The Beatles" розмістив на власному сайті.

Написати листа Путині МакКартні спонукала новина про те, що учасниця панк-групи "Pussy Riot" Марія Альохіна оголосила голодування. Дівчина зробила це, бо їй було відмовлено у праві бути присутнім на слуханні свого умовно-дострокового звільнення.

Пол сподівається, що чиновники Росії нададуть Марії право бути присутніми в суді, що має відбутися в місті Березники.


МакКартні написав свої послання російській владі власноруч на папері.

"Моє особисте переконання в тому, що подальше позбавлення волі Марії буде шкідливе для неї і ситуації в цілому, за якою, звичайно, стежать люди в усьому світі",- написав музикант у листі, присвяченому Надії Альохіній.

МакКартні вдруге став на захист "Pussy Riot"

Він заявив, що звільнення Альохіної буде "дуже позитивним сигналом в традиціях справедливості, традиційних для російських людей".

У другому листі, що стосується долі Надії Толоконнікової, МакКартні також попросив російську владу проявити поблажливість і випустити учасницю "Pussy Riot" на свободу.

"У мене були тривалі стосунки з російським народом, і, з урахуванням цього, я роблю наступний запит в дусі дружби для моїх багатьох російських знайомих, які, як і я, вірять у співчуття і доброту людей - усіх людей", - зауважив Пол.

Нагадаємо, Альохіна та Толоконнікова були засуджені до двох років позбавлення волі кожна за "панк-молебень" у Храмі Христа Спасителя. Суд кваліфікував їх дії за статтею "хуліганство". Ще одна учасниця групи Pussy Riot Катерина Самуцевич також отримала дворічний тюремний термін, однак після оскарження він був замінений на умовний.

До слова, у серпні 2012-го року, за кілька днів до винесення вироку, Пол МакКартні вже написав листа учасницям "Pussy Riot". У ньому музикант висловлював слова підтримки на адресу дівчат і висловлював надію на виправдувальний вирок.

Фото Reuters з сайту timeslive.co.za

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів