Засновників "Dolce&Gabbana" засудили до 20 місяців в'язниці

20 червня 2013, 09:01

Суд засудив дизайнерів Доменіко Дольче і Стефано Габбану до року і восьми місяців в'язниці кожного за ухилення від сплати податків.

Засновників модного дому "Dolce&Gabbana" отримали не лише умовний термін ув'язнення, а величезний штраф, повідомляє "Reuters".

Так, модельєри мусять заплатити 500 тисяч євро в якості першого внеску штрафу, який може досягти 10 мільйонів євро.

Дизайнерський дует не був присутній під час оголошення вироку. Однак їхні адвокати вже заявили, що оскаржуватимуть рішення суду.


До слова, прокурор просив засудити Дольче і Габбану до 2,5 років ув'язнення кожного. Було встановлено, що творці "Dolce&Gabbana" приховали від податкових органів сукупний дохід у розмірі мільярда євро.

Злочин було скоєно в 2004-2005-х роках. Зокрема, Дольче і Габбана використовували для ухилення від податків зареєстровану в Люксембурзі компанію.

Дольче і Габбана визнані винними

У березні дизайнери вже були оштрафовані на 343 мільйони доларів за ухилення від сплати податків. Тоді повідомлялося, що вони продали люксембурзькій фірмі права на використання декількох ліній одягу під брендом "Dolce&Gabbana" за 360 мільйонів євро, в той час як насправді вони коштували близько 1,2 мільярда євро.

Раніше модельєрів вже намагалися притягнути до відповідальності за ухилення від сплати податків і шахрайство. Вони постали перед судом у 2011-му році, але тоді були визнані невинними.

Згодом Верховний суд Італії переглянув рішення Міланського суду: було встановлено, що модельєри можуть бути притягнуті до відповідальності за несплату податків, а от звинувачення в шахрайстві з них зняли.

Фото Reuters з сайту trust.org

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів