Мадонну і Lady Gaga звинуватили у нелегальних концертах в Росії

2 серпня 2013, 11:59

Американські співачки Мадонна та Lady Gaga можуть стати персонами нон-грата в Росії.

Всесвітньовідомих артисток звинувачують у тому, що вони використовували свої гуманітарні візи для комерційної діяльності, що є порушенням.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Днями Генеральна прокуратура Росії відповіла голові комітету з законодавства Законодавчих зборів Петербурга Віталію Мілонова на його звернення з приводу порушення співачками Мадонною і Lady Gaga міграційного законодавства Росії.


Наглядове відомство заявило, що "фактичні обставини перебування співачок на території Росії свідчать про те, що видані звичайні гуманітарні візи використовувалися з метою здійснення комерційної концертної діяльності, що даним типом віз не передбачено".

У Росії вважають, що Мадонна і Lady Gaga виступали нелегально?

Перший заступник Мінкльтури Володимир Аристархов вказав директорам міністерства, що при подачі прохань про надання візової підтримки іноземці повинні підтверджувати мету візиту, в іншому випадку необхідно відмовляти заявникам.

Тож наразі Генпрокуратура розглядає можливість повідомити про виявлені порушення в МЗС і ФМС, щоб надалі не допустити подібного. А також відомство хоче притягнути винних, тобто Мадонну і Lady Gaga, до відповідальності.

Нагадаємо, Мілонов надіслав свій лист з проханням провести перевірку у квітні цього року. На думку депутата, віза, видана співачці Луїзі Чікконе (Мадонні), була надана для участі в некомерційних заходах і не передбачала отримання прибутку.

Раніше глава УФМС по Петербургу Олена Дунаєва заявила, що Мадонна не порушила міграційних законів під час перебування в Росії влітку 2012-го року. За словами Дунаєвої, віза "культурного обміну", отримана співачкою, дозволяє артистам давати концерти.

До слова, депутат Мілонов - автор резонансного закону про заборону гей-пропаганди і педофілії серед неповнолітніх. Документ набрав чинності навесні 2012 року в Петербурзі. Закон передбачає штрафи у розмірі до 50 тисяч рублів для фізичних осіб і до 500 тисяч рублів для юридичних осіб.

За цим законом Мілонов намагався залучити до відповідальності німецьку групу "Rammstein", співачок Мадонну і Lady Gaga, які виступали з концертами в Санкт-Петербурзі.

Фото posh24.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів