Лікар Путіна розповів про його здоров'я

5 серпня 2013, 13:45

Генеральний директор Медичного центру Управління справами президента Росії Сергій Міронов, який стежить за станом здоров'я президента Путіна, розповів, як його VIP-пацієнт воліє лікуватися.

В інтерв'ю журналу "Итоги" Міронов зізнався, що Путін – доволі здорова людина.

За словами лікаря, російський президент досить скептично ставиться до вживання ліків, навіть якщо це "банальні пігулки від застуди". Замість цього Путін обирає народні засоби - чай з медом, лазню та масаж.

"З точки зору медицини Путін значно молодше своїх років. Його спортивний спосіб життя сприяє чудовій працездатності", - упевнений лікар.


Путін значно молодший за свої роки, каже його лікар

Міронов, який свого часу лікував і першого президента Росії Бориса Єльцина, зізнався, що з Путіним відразу спрацювався "нормально". Лікар уточнив, що це тому, що Путін здорова людина і такої медичної опіки, як його попередник, не вимагав.

Ніяких спортивних лікарів для Путіна, який регулярно займається дзюдо і плаванням, не запрошують. Міронов - травматолог-ортопед з медичної спеціалізації і консультує перзидента сам.

За його даними, у Путіна плавання є одним з пріоритетних видів і відновлення, і адаптації до стресової ситуації. Відпочиває президент і в кріслі літака, поки летить по державних справах.

Крім того, лікар Путіна додав, що, незважаючи на підвищений травматизм дзюдо, "Володимир Володимирович якийсь щасливий у своєму спортивному житті, вміє згрупуватися".

Що ж до чуток про проблеми Путіна з хребтом, то лікар зауважив: "у нас завжди прийнято роздувати історії хвороби перших осіб".

Фото з сайту Путіна

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів