Сафронов у клієнтах має 26 президентів

9 грудня 2013, 11:27

Найвідоміший російський портретист Нікас Сафронов, чия виставка нещодавно відкрилася в Києві, похвалився, що серед його клієнтів – 26 президентів.

Крім того, митець товаришує з Леонідом Кучмою та малював Віктора Януковича.

Про це йшлося у недільному ефірі програми "Світське життя".

За словами Сафронова, ситуація в Києві його не налякала.


"Мене лякали, звідси телефонували: небезпечно, страшно, не потрібно. Але я не обговорював цю тему, я сів та приїхав сюди. Не такий страшний чорт, як його малюють. Так, кояться події, але мирні. Я вважаю, що кожен народ має право висловлювати свою думку", - заявив художник.

Сафронова не злякала революція у Києві

Усім відомо, що Сафронов писав портрет президента Віктора Януковича, але обговорювати це митець відмовився.

"Я б не хотів обговорювати політику, Путіна, Януковича… У мене багато клієнтів. Я б розповів про Кучму, який зі мною товаришує. Я приїжджав, коли він був президентом, потім приїжджав до нього на дачу і малював його у домашній обстановці, без краватки", - натомість розповів Нікас.

Однак він не приховує, що серед його клієнтів – 26 президентів з усього світу.

"Не пишаюся, це професійне ставлення до моєї майстерності. Люди замовляють – я їх малюю, заробляю гроші. Я малюю особистостей. Нікого не цікавлять ті, які шукають мільйон. Проте усім цікаві ті, хто його вже знайшов. Їх обрали, і мені цікаво як художнику - як, чому? Як ця людина зростала, який у неї погляд, очі, який характер", - зауважив художник.

Що ж до цін на його роботи, то вони бувають різні.

"До мене одного разу 20 років тому прийшов вірменин з дружиною, я йому назвав суму – 10 тисяч доларів. І тут дружина каже: "Я ж тобі казала, що треба було брати у того за сто тисяч! А це невідомо хто!" Дуже дешево для них було. Є королі і президенти, яким портрети не продаєш. Але вони самі зважують свої можливості. Король Брунею подарував "Ферарі" за 480 тисяч", - розповів Сафронов.

Фото "Main People"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів