У Білорусії виник скандал через нацвідбір "Євробачення-2014"

13 січня 2014, 15:32

Президента Білорусії Олександра Лукашенко попросили скасувати результати білоруського відбору на "Євробачення-2014".

Учасники білоруського відбору на пісенний конкурс R'n'B-співак Макс Лоренс і гітарист ДіДюЛя написали листа білоруському президенту з вимогою скасувати результати голосування, пише "Лента.ру" з посиланням на білоруське видання "Onliner".

Співак і гітарист, що виступали дуетом, заперечують результати відбору. Адже за підсумками глядацького голосування вони отримали 8746 голосів телеглядачів, формально посівши перше місце. Однак переможцем був названий співак Тео, який набрав 5088 глядацьких голосів.

R'n'B-співак Макс Лоренс і гітарист ДіДюЛя ввжають, що саме вони мають їхати на "Євробачення"

У своєму листі Лоренс і ДіДюЛя звинувачують експертне журі з восьми осіб, які прийняли остаточне рішення.


"Думка тисяч людей, що голосували, просто не була врахована - вісім чоловік прийняли рішення за всю країну" , - пишуть виконавці.

Автори листа також зазначають, що організатори конкурсу допустили низку грубих порушень, зокрема, під час фінального відбору журі працювало в неповному складі - був відсутній його голова.

Крім того, обробка протоколів проходила вже після того, як було оголошено думку телеглядачів, що, як стверджують учасники дуету, створювало можливість підтасування результатів.

Тож автори листа просять Лукашенка переглянути результати фіналу відбіркового конкурсу та надати право представляти Білорусь на пісенному конкурсі ДіДюЛі і Максу Лоренсу.

Журі білорського нацвідору обрало співака Тео, за якого проголосувала менша кількість глядачів

Також виконавці вимагають переглянути принципи національного відбору і зробити пріоритетною думку глядачів, а не журі.

На сайті Change.org вже почався збір підписів за скасування результатів відбору.

До слова, у 2012-му році в Білорусії при відборі учасника на "Євробачення" також стався скандал. Тоді учасники конкурсу "Єврофест", за підсумками якого на той момент визначали конкурсанта міжнародного змагання, повідомили про підтасовування голосів.

Замість переможниці Альони Ланської на "Євробачення" вирушила група "Litesound".

Нагадаємо, наразі вже 12 країн відмовилися брати участь у цьогорічному конкурсі "Євробачення". Україна до списку цих країн не входить.

Цього року від України на конкурс поїде 20-річна Марія Яремчук.

Фото euroradio.fm та ctv.by

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів