"Греммі-2014" отримали Тімберлейк, МакКартні й "Daft Punk"

27 січня 2014, 09:37

У неділю в Лос-Анджелесі пройшла 56-а церемонія вручення музичної премії "Греммі".

Цьогорічними тріумфаторами став французький електронний дует "Daft Punk", про що йдеться на сайті премії.

Музиканти, з якими минулого року влаштовувала показове кохання актриса Міла Йовович, перемогли одразу у чотирьох номінаціях - "запис року" (сингл "Get Lucky"), "альбом року", "електронний альбом року" ("Random Access Memories") і "найкращий поп-виконавець".

Електронний дует "Daft Punk" отримав аж чотири статуетки "Греммі"

"Найкращою піснею року" стала композиція "Royals" новозеландської співачки Лорд (Lorde). Вона обійшла серед інших конкурентів й Кеті Перрі.

У співачки Лорд виявилася "найкраща пісня"

У номінації "рок-пісня року" переміг трек "Cut Me Some Slack", записаний Полом МакКартні спільно з колишніми учасниками групи "Nirvana" Дейвом Гролом, Крістом Новоселичем і Петом Сміром. Нагороду також отримав концертний фільм МакКартні "Live Kisses".

МакКартні також не залишився без нагороди

"Найкращим рок-альбомом" був визнаний концертний диск "Led Zeppelin" "Celebration day".

У номінації "альтернативний альбом року" перемогли "Vampire Weekend" з диском "Modern Vampires of the City".

Премію за "найкращий реп-альбом" отримали Macklemore&Райан Льюїс, що випустили диск " The Heist". Вони ж стали переможцями в номінації "реп- пісня року" та "новачки року".

Macklemore&Райану Льюїсу присудили дві нагороди

"Кліпом року" стало відео Джастіна Тімберлейка і Jay-Z на пісню "Suit & Tie". Тімберлейк також переміг у номінації "r'n'b-пісня року" з композицією "Pusher Love Girl",

Співчка Ріанна також не залишилася без "Греммі" - епатажна зірк стала найкращою у номінації "Best Urban Contemporary Album".

Як відомо, "Греммі" вважається однією з найпрестижніших музичних премій у світі. Вона присуджується Американською академією звукозапису з 1959-о року. Переможців визначають члени академії шляхом голосування.

Фото "Reuters" з сайтів ibtimes.com та stuff.co.nz

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів