Гей-активіст подав до суду на Охлобистіна

30 січня 2014, 12:01

Російського актора, колишнього священника та гомофоба Івана Охлобистіна тягнуть до суду.

Позов проти артиста подав представник ЛГБТ-спільноти Микола Баєв, про що й повідомив у своєму Facebook.

"Я подав до суду на Охлобистіна. Це цивільний позов, про захист честі і гідності, зневажених його заявою про необхідність спалювати геїв живцем у пічках", - написав гей-активіст.

"Я не сподіваюся на російське правосуддя. Моя мета - довести справу до вищих судових інстанцій, включаючи Європейський суд з прав людини, щоб створити прецедент для правового захисту ЛГБТ в Росії", - додав він.


Охлобистін вже встиг, у притаманній йому різкій манері, відреагувати на позов.

Охлобистіна тягнуть до суду

"Не повірите - педики на мене в тушинський суд подали. Тушино так не сміялося з 18-го століття ", - написав він на своїй сторінці в ВКонтакте.

"Тоді їм і Біблію судити доведеться. Там конкретно вказано, що треба робити з мужеложниками. Я сумніваюся, що в Тушино судитимуть Біблію", - додав актор.

До слова, сам Охлобистін на суді скоріш за все не з’явиться.

"Священнослужителям не можна свідчити в суді. Тільки якщо восхощет правлячий архієрей... в моєму випадку – Патріарх. А він погребує навіть цю розглядати. І правильно зробить. Інакше далі мене судитимуть в Гаазі", - пояснив він.

"Так, до слова, 30 тисяч хоче мужеложец", - зазначив актор.

Обурення Баєва викликала пропозиція Охлобистіна спалювати геїв.

Крім того, актор звернувся з відкритим листом до президента Росії Володимира Путіна і попросив його повернути до Кримінального кодексу статтю "за мужеложество", а пізніше зробив кілька заяв в інтернеті, спрямованих проти секс -меншин.

Фото з ВКонтакте Охлобистіна

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів