Макаревич: Крим - це не наша територія

26 лютого 2014, 14:30

Російський музикант Андрій Макаревич вірить, що у президента Росії Володимири Путіна вистачить мудрості не чіпати Крим.

Лідер "Машины времени" впевнений, що наразі українці мають самі розбиратися, без втручання росіян. Про що Макаревич й розповів в інтерв'ю радіостанції "Дождь".

"Я переконаний, що якісь розмови російські на тему того, що "добре б Крим нам повернути", це дуже небезпечна провокація. Дуже небезпечна. У нас, на жаль, в політиці є провокатори і негідники", - зауважив музикант.

Макаревич нагадав, що "вже чверть століття, як би нам це не було огидно, Крим є територією суверенної держави України". А все, що зараз відбувається на півострові - внутрішня справа українців.


Макаревич вважає, що Росії не варто втручатися у справи України

"Нам кажуть, що громадяни Криму хочуть до Росії. Але нам не говорять, яка кількість громадян Криму хоче в Росію. Десять, двадцять, тисячі чи, може, десять тисяч, чи п'ятдесят? А там ще живуть кримські татари, українці. Якщо ми хочемо отримати Абхазію №2, великого ворога під боком, вже серйозного ворога в особі України, то треба ці дурниці продовжувати", - додав він.

Окрім цього Андрій Макаревич висловив сподівання, що Путіну вистачить мудрості не лізти в цю історію.

Артист вважає, що у Криму росіян та російськомовних громадян міг образити "цей ідіотський закон про заборону на російську мову".

"Це українська дурість. Я розумію, але, тим не менш, це не наша територія. Це навіть не спірна територія", - зауважив Макаревич.

Як відомо, чимало російських артистів вирішили висловити свою позицію з приводу подій в Україні. Зокрема, актор та колишній священник Іван Охлобистін дуже негативно говорить про Майдан і відверто заявляє, що підтримує "Беркут".

Фото os.colta.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів