Макаревич: Навіщо сховали злочинця і крадія у Росії?

28 лютого 2014, 13:09

Російський музикант Андрій Макаревич вважає, що люди Майдану б’ються за свою країну та незалежність, і він не може назвати українську революцію несправедливою.

Артист вважає неправильним те, що Росія "ховає у себе злочинця та крадія" та засуджує спроби брехливою пропагандою розсварити два народи.

Про це він написав у блозі на сайті "Сноб".

Макаревич каже, що дуже переживає через події на Україні, але ще дужче – через те, що відбувається через них у Росії. Музикантові здається, що влада вважає країною тих, хто керує народом.


"Але якщо правитель не чує свого народу і при цьому ґвалтує його, народ його змітає. Отже на Україні відбулася найтиповіша революція, і, при всій моїй нелюбові до революцій, я не можу назвати її несправедливою. І тепер можна скільки завгодно хлопати крилами, називати громадян, які повстали, "коричневою чумою" – це виглядає мерзенно", - заявляє Макаревич.

Він зазначає, що такої розгнузданої пропаганди та такої кількості брехні не пригадує з брежневських часів. Макаревич припускає, що мета цього – створити певну суспільну думку задля введення військ на територію України, щоби "відтяпати" Крим. Але він нагадує, як свого часу були введені війська у Чехословаччину, через що ЦК КПРС "обісралися на весь світ".

"Але ж уже вдалося зазомбувати досить велику кількість ідіотів та просто неуків із нестабільною психікою. Уже рвуться зі зброєю в руках рятувати російськомовне населення – нібито воно до цього закликає. А вони й повірили", - констатує музикант.

Звертаючись до "хлопців у телевізорі", лідер "Машины времени" питає, чи хочуть вони надовго розсварити два народи, які живуть поряд, чи хочуть війни з Україною.

"Так, як з Абхазією, не вийде: хлопці на Майдані вже загартувалися і знають, за що б’ються – за свою країну, за свою незалежність. А ми за що? За Януковича?", - запитує він.

"Хлопці, нащо ви сховали його в Росії? Чесна людина не буде ховати злочинця і крадія. А крадій – буде. Нащо ви себе ганьбите перед людством?", - цікавиться Макаревич.

На думку музиканта, на Україні "наробили масу дурниць – як із російською мовою, зі знесенням пам’ятників". Але, говорить Макаревич, такі дурниці неодмінно супроводжують будь-яку революцію, наче пружина розгинається в іншу сторону, а потім усе стає на місця.

"Хлопці, нам з ними жити. Як і раніше, по сусідству. І бажано в дружбі. А як їм жити, вони вирішать самі. Чи постріляти закортіло? Кажуть, патріотизм зміцнює. Ненадовго", - підсумовує артист.

Нагадаємо, до Севастополя переконувати кримчан, що "Росія з ними", прилетів відомий боксер та депутат Дерджуми Микола Валуєв.

Фото "КП"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів