Пригожин: Росія - не агресор, а миротворець

3 березня 2014, 14:02

Чоловік та продюсер співачки Валерії Йосип Пригожин продовжує виступати проти України.

Коханий артистки, який нещодавно закликав українську владу дати відсіч "екстремістам" на Майдані, тепер запевняє, що підтримує Путіна, а Росія – миротворець.

"Почну з того, що викличе роздратування у опозиціонерів. Я абсолютно підтримую нашого президента. Дислокація військ навколо України, на мою думку - це ніяка не агресія, чи не ескалація, не підтримка сеператізма, це - миротворча місія", - промовив Пригожин в інтерв’ю "Politonline.ru".

Чоловік Валерії запевняє, що Росії "не потрібна анексія Криму, захоплення України, боронь Боже". А Росія буцімто готова надати українцям і дружбу, і кредити, і роботу, і нормальні відносини - на рівноправній, братської основі.


На думку Пригожина, те, що у кривавих подіях на Майдані винен не Янукович, а міжнародні посередники і, в першу чергу опозиції.

Продюсер зауважив, що українці самі обрали Януковича. І навіть якщо він усім набрид, то все одно народ мав дочекатися наступних виборів, щоб обрати нового президента. Або ж влаштувати імпічмент.

"Можна було провести це рішення, він був готовий - і не потрібно було змушувати бігти президента під автоматним вогнем", - зауважив Пригожин.

Пригожин підтримує дії Путіна

Згадав чоловік Валерії і про Тимошенко:

"Випустили Юлю Тимошенко. Я за неї радий - скажу чесно, що навіть ворогу не побажаю сидіти у в'язниці. Тепер вона збирається балотуватися, щоб "врятувати Україну". Ау, люди! Ви самі кажете, що вона "пограбувала всю країну" - і тепер знову будете її вибирати в президенти? Хто заважав їй рятувати Україну, коли вона була прем'єром?".

"Я хочу, щоб міжнародні юристи порушили справи з приводу факту озброєного, кривавого перевороту на Україні. І покарали всіх, незалежно, це люди Януковича або Майдану - тих, хто спровокував все це, без дурних розмов "а нам влада так не подобається, що ми її буде брати зі зброєю в руках, вона сама змусила", - сказав Пригожин.

Наостанок він додав, його розчаровують колеги. Зокрема, "дуже шанований" Андрій Макаревич:

"Ну як можна називати людей "мразь"? Вперше в нашій країні за 20 років всі політичні сили - це і комуністи, і ліберал-демократи, і центристи, і праві - ліві одностайно підтримали можливість введення обмеженого контингенту військ. Ми що, повинні були здати позиції? Віддати базу флоту під базу флоту НАТО, піти з Криму, кинути своїх?".

"Я шалено поважаю Україну, поважаю країни ЄС і США, навіть поважаю їх бажання бути головними у світі - але треба розуміти, що не всі країни готові стояти в букві "зю". Ви за демократію? Враховуйте геополітичне партнерство. Запитайте громадян України за законом, через вибори і референдуми. І тільки так", - резюмував Пригожин.

Фото з Instagram Пригожина

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів