Кобзон прирівняв гімн України до "нацистського"

18 березня 2014, 18:15

Народний артист України та СРСР, депутат Державної думи Росії Йосип Кобзон по-злому відреагував на новину, що його пропонують позбавити звання "почесний громадянин Дніпропетровську".

Співак, який відверто підтримує дії президента Володимира Путіна та зверхньо порадив гурту "Океан Ельзи" "годуватися в себе", цього разу прирівняв гімн України до "нацистського", пише "Интерфакс".

Спершу Кобзон заявив, що засмучений ініціативою жителів Дніпропетровська про позбавлення його звання "Почесний громадянин", але не хотів би його носити, якщо до влади в місті прийдуть "націоналісти і радикали".

"Мене це засмучує, але не трагічно. Я, до речі, почесний громадянин не одного Дніпропетровська, а 18 українських міст і не хотів би бути почесним громадянином міста, якщо до влади в ньому прийдуть націоналісти і радикали. Я задоволений тим, що Україна почує і дізнається про мою позицію з приводу того, що відбувається", - заявив він.


Кобзон проти, щоб "Океан Ельзи" виступали в Росії, але сам до України їхати заробляти гроші не проти

"Є гімн, який створили Мовсесян, Рождєствєнский і Кобзон про це місто (Дніпропетровськ). Ми категорично проти, щоб він звучав в іншому виконанні. Нехай придумують новий нацистський гімн..."Ще не вмерла Україна" або ще який-небудь", - додав Кобзон.

Він впевнений, що артисти повинні висловлювати свою позицію з суспільно-політичних питань.

"Нехай не ображається "Океан Ельзи" , який я не підтримав у їхній приїзд до Росії. Раз вони підтримали Майдан, нехай там і виступають. Артисти і музиканти повинні чітко висловлювати свою позицію. Вони не просто жителі, вони люди, які впливають на громадську думка, і вони повинні формувати цю думку", - сказав співак, додавши, що"одна Пугачова може зробити більше, ніж сто Нємцових".

Водночас сам Йосип Кобзон вже заявив, що готовий прихати з концертами Україну.

"Щойно все владнається, я готовий приїхати , куди покличуть. Україна - це моя батьківщина, я там народився, український моя рідна мова. Я не побоюся приїхати в будь-яке місто України", - сказав він.

Фото tisk.org.ua

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів