Говорухін із компанією напали на українську активістку

23 червня 2014, 16:45

Російський режисер Станіслав Говорухін, схоже, опинився в центрі міжнародного скандалу.

Творець "Асси" та актор Федір Добронравов влаштували скандал в Естонії. Суперечка кінодіячів з українською активісткою Валентиною Бардаковою та її чоловіком Геннадієм закінчилася бійкою.

Про цей інцидент розповів піаніст Павло Гінтов у своєму Facebook:

"Повертаючись увечері в готель, на одному з літніх майданчиків вони помітили компанію людей, в якій впізнали знаменитого режисера і "підписанта" Станіслава Говорухіна. Валя в Нью-Йорку прославилася як гроза "підписантів" - вона була організатором акцій протесту проти приїзду Гергієва і Співакова".


"Впізнавши Говорухіна, вона підійшла до нього, привіталася і ввічливо запитала, навіщо він підписав відомий лист (на підтримку Путіна). Говорухін не відповів, але Валіне запитання викликало дуже бурхливу реакцію у його почту. Зав'язалася словесна перепалка зі стандартним набором - "фашисти", "нікчеми", "як ви смієте приставати до генія", "Крим завжди був російським" тощо", - пише піаніст.

Та в якийсь момент "розігріті суперечкою і спиртним" росіяни вирішили не словом, а ділом довести свою правоту.

Компанія Говорухіна побила українську активістку з чоловіком

"Чоловік, в якому Валя впізнала відомого актора Федора Добронравова, схопив Гену за горло, двоє інших повалили його на землю і стали бити. Валя спробувала втрутитися, тоді дісталося і їй: зламаний палець - ось ціна зустрічі з діячами культури..." - наводить подробиці Гінтов.

Як з'ясувалося, нападників було семеро. Невідомо, чим би все скінчилося, якби випадковий перехожий не викликав поліцію.

"Поліція, втім, судячи з усього усіма силами намагається уникнути проблем зі знаменитим російським гостем, які можуть перерости в міжнародний скандал. Поліцейські записали свідчення присутніх (у тому числі стороннього свідка, що їх викликав), нікого не затримали і пообіцяли, що будуть "розбиратися", - додав піаніст.

До слова, Говорухін, який зараз знімає в Таллінні фільм, вже спростував побиття українців.

У коментарі "Life News" режисер заявив, що він з колегами під час візиту до Естонії наткнувся на "двох божевільних, обгорнутих в українські полотна".

"Нас було кілька людей, ми перебували в готелі. У якийсь момент повз нас пройшли двоє божевільних, обгорнутих в українські прапори. Вони стали приставати, задавати питання і говорити, мовляв, чому ми "відтяпали" Крим. Ми їм порадили йти своєю дорогою. Офіціант їх прогнав. Потім приїхала поліція, яка розібралася в ситуації", - запевнив Говорухін.

А стосовно фотографій із тілесними ушкодженнями, які з'явилися в Мережі, режисер сказав:

"Звідки мені знати, що це за палець?! Можна ж все що завгодно написати. Поліція переконалася, що це були божевільні. Журналісти чи ні - не знаю".

Фото Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів