Валерія: Я ніколи не висловлювалася вороже на адресу іншої країни!

22 липня 2014, 11:03

Російська співачка Валерія, яка потрапила у чорний список Латвії, почала виправдовуватися та заявила про "порушення прав людини".

Прихильниця "сміливого і мудрого Путіна" обурилась, що латвійці заборонили їй в'їзд до країни. Валерія робить вигляд, що не розуміє за що її внесли у список нев'їздних, пише "Комсомольская правда" з посиланням на "доверенныелица.рф".

"Це була абсолютно шокуюча для нас новина. Незрозуміло, як у країні, яка вважає себе європейською, таким кричущим чином можуть порушуватися права людини на абсолютно незрозумілих підставах? Я не належу ні до яких партій, політичних блоків, груп і так далі. Я приватна особа, у якої є своя громадянська позиція - і тепер пропонується просто карати за свою громадянську позицію? Я сильно здивована!" - сказала співачка.

Далі ж Валерія взагалі заявила, що ніколи не говорила нічого поганого про інші країни чи народи. Хоча, у часи Майдану чоловік співачки сміливо називав простих українців "екстремістами" і закликав уряд Януковича "дати їм відсіч".


"Я ніколи не дозволяла собі ніяких ворожих висловлювань на адресу того чи іншого народу чи країни. Розумієте, в особі цієї заяви латвійський уряд і міністр закордонних справ виглядають безглуздо. Складається таке враження, що в Латвії більше нічим зайнятися, і єдине, що їх турбує, так це я і мої колеги", - резюмувала Валерія.

Валерія не розуміє, чого її не хочуть бачити в Юрмалі

Артистка нагадала, що багато років є членом журі латвійського конкурсу "Нова хвиля".

"І те, що конкурс проводиться на латвійській території, звичайно, дуже багато чого дає для їх економіки", - натякнула вона на те, що без російських артистів Юрмала втратить гроші.

Чоловік та продюсер Валерії Йосип Пригожин пригрозив звернутися до юристів, аби відстояти права своєї коханої, повідомляє "НТВ".

"На сьогоднішній день ми залишаємо за собою право звернутися в міжнародні організації та міжнародних юристів про захист права людини на свою думку і вираження своїх думок", - заявив він.

Та якщо раніше Валерія з чоловіком заявляли, що попри заборону таки поїдуть до Юрмали, то наразі своє рішення вже змінили.

"Лера за паспортом - Валерія Перфілова, а не Алла, і проте ми вирішили відкласти поїздку до офіційного дозволу цього питання, щоб уникнути будь-яких неприємних і принизливих ситуацій на кордоні", - пояснив Пригожин, якого цитують "РИА Новости".

Нагадаємо, у понеділок, 21-го липня, стало відомо, що Міністерство закордонних справ Латвії оприлюднило чорний список російських артистів, якім заборонено перебувати в країні. До нев'їздних потрапили Йосип Кобзон, Олег Газманова та Алла Перфілова, відома під сценічним псевдонімом Валерія. Усі вони раніше активно підтримували анексію Криму та дії Путіна щодо України.

Фото з Instagram Валерії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів