"Pussy Riot" подали до суду на Росію

28 липня 2014, 12:26

Учасниці гурту "Pussy Riot" Марія Альохіна і Надія Толоконнікова подали позов проти Росії до Європейського суду з прав людини.

Активістки просять стягнути з Росії по 120 тисяч євро, пише "Лента.ру" з посиланням на "Ведомости".

За інформацією газети, у таку суму Толоконнікова та Альохіна оцінили моральну шкоду, заподіяну ним через кримінальне переслідування. Крім того, вони просять компенсувати 10 тисяч євро судових витрат. Документи позивачів були направлені до суду минулого тижня.

"Pussy Riot" вважають, що під час слідства і суду у справі про панк-молебень "були порушені їхні права на свободу вираження поглядів, свободу та особисту недоторканність, заборона катувань і право на справедливий судовий розгляд". Москва ці звинувачення відкидає.


Толоконнікова і Альохіна хочуть відсудити у Росії 250 тисяч євро

Керівник апарату уповноваженого Росії при Європейському суді з прав людини Андрій Федоров зазначив, що російська влада поки не отримали документ.

Нагадаємо, у березні 2012-го року учасниць панк-групи "Pussy Riot" Надію Толоконнікову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевич звинуватили в хуліганстві після акції в храмі Христа Спасителя і засудили до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

У жовтні 2012-гопокарання для Самуцевич змінила на умовне і звільнили її в залі засідань. Альохіна та Толоконнікова вийшли на свободу по амністії наприкінці 2013-го року, за два місяці до закінчення терміну ув'язнення.

Фото з Twitter Альохіної

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів