Джигурда: Я за Київську Русь і за єдність слов'янського племені

7 жовтня 2014, 12:11

Російський артист Нікіта Джигурда, який спершу приїздив на Майдан, а потім вирішив підтримувати росіян у Донецьку, поскаржився, що його ледь не пристрелили.

Через 5 місяців після того, як він взяв участь у донецькому параді до Дня Перемоги, актор нарешті розповів про це російським журналістам.

"Я проїхав через ростовський кордон. Пройшов п'ятнадцять блокпостів. Читав хлопцям матюкливі вірші, веселив їх. За що отримав кулю в бронежилет!" - цитує Джигурду "Собеседник".

"Двічі мене наказували розстріляти, бо я виступав на Майдані проти олігархів і безчинства. Але я був на першому Майдані, який всі зрадили. Я завжди говорив, що я за Київську Русь і за єдність слов'янського племені. Цитував Шевченка: "Нехай від краю і до краю і від моря до моря буде неподільною слов'янська земля", - додав він.


Скандальний актор зауважив, що Шевченка з рабства викупили пітерські дворяни і свій щоденник Кобзар писав російською мовою.

Джигурда вирішив нагадати, що він за Русь

"Мені пропонували свого часу вступити в Партію свободи. Я б міг жити в шоколаді, бути депутатом Ради. Але я - російський космополіт. Мій рід йде у язичницьку Русь, до віщого Олега. Я знаю, що таке могутня сила, про яку ще Гоголь писав в "Тарасі Бульбі" і якої так боїться Європа", - зауважив Нікіта.

Джигурда сподівається що "перемир'я" призведе до миру.

Окрім цього актор заявив, що він ще 10-15 років тому бив у дзвони: "Ми втрачаємо Україну!":

"Мені у відповідь посміхалися: мовляв, куди вони дінуться, ми ж їм тоді трубу перекриємо. Я бачив, як обривається зв'язок між нашими народами, як російськомовна публіка на Україні говорила: "Нас кинули, ми нікому не потрібні, у нас немає ніяких культурних заходів". Там виросло покоління, відірване від класики. Замість п'яти уроків літератури, які були в мої часи, зараз всього два уроки на тиждень".

Джигурда бідкається, що йому телефонували з погрозами націоналісти.

"Я їм сказав: "Хлопці, я знаю, що ми безсмертні, і знаю, де Христос". Христос - не той церковний лохотрон, а той, хто дає мені силу дуріти, виставляти себе фріком, але при цьому нікого не вбиваючи. Я волію йти у "Оп-па, Джигурда!" І таким чином радувати людей. Це краще, ніж лізти в те, що я змінити не можу", - заявив на останок артист.

Нагадаємо, наприкінці 2013-го року Нікіта Джигурда з'явився на Майдані й прочитав вірші на підтримку України. Та вже у травні цього року актор зненацька завітав на коні у Донецьк й почав виправдовуватися, що на Майдані "стояв за Русь".

Фото з "ВКонтакте" Джигурди

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів