Раймонд Паулс обурений "чорним списком" Латвії

4 листопада 2014, 13:52

Латвійський композитор Раймонд Палус заявив, що завжди дружитиме з Росією й виступив проти рішення МЗС складати "чорний список" російських артистів.

"Я проти внесення артистів в якісь чорні списки. Не треба було взагалі це навіть починати. Як ви розумієте, я маю на увазі Валерію, Йосипа Кобзона та Олега Газманова, яких не пустили на "Нову хвилю - 2014". Мені все це нагадує ті часи, коли у нас одні були виїзні, а інші - невиїзні. Невже ми знову повернулися в таку сумну епоху?" - сказав Паулс в інтерв'ю "Vesti.lv".

На думку композитора, Латвія "навряд чи щось виграє від всієї цієї конфронтації".

"У підсумку все може закінчитися елементарними заходами з іншого боку. Уже зараз введені продуктові санкції проти Євросоюзу. І скільки б ми не хорохорилися, ясно, що в руках Росії найпотужніші господарські та економічні важелі. Я вже не кажу про газ та інші енергоресурси. Відрадно, що потихеньку загальна ситуація начебто починає заспокоюватися. Але тут знову хтось піднімає галас. Питання: "Кому це вигідно?" - додав він.


Раймонд Паулс не розуміє навіщо треба "чорний список"

Водночас Раймонд Паулс вважає негарним, що в Росії скасовують концерти Андрія Макаревича.

"Виходить, у всьому винен наш брат артист. Хоча всі ми живемо в своєму окремому світі - світі культури. І між нами ніколи не було розбіжностей або, не дай бог, конфліктів. Я радий, що в Латвію і раніше приїжджають всі кращі театри Росії. Сам я завжди виступав, виступаю і буду виступати за дружні відносини з Росією", - наголосив він.

Паулс, який свого часу був міністром культури Латвії, впевнений, що "всі ці політичні ігри відволікають наше суспільство від головного".

"Я маю на увазі Латвію в цілому. Мене дуже хвилює, що ми опинилися в Європейському союзі на останньому місці. Коли ми нарешті хоч трохи піднімемося? Ось про що треба думати! Інакше ні чорта у нас тут не буде. Подивіться, скільки людей вже виїхало. Йдеться про сьогодення масову втечу", - зазначив композитор.

Нагадаємо, наразі до "чорного списку" Латвії вже потрапили співачка Валерія та її колеги Йосип Кобзон і Олег Газманов. Також латвійське МЗС заявило, що не бажає бачити бачити на території країни акторів Івана Охлобистіна та Михайла Пореченкова.

Фото "Vesti.lv"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів