Собчак: Я не готова сісти до в'язниці за свої переконання

7 листопада 2014, 12:57

Колись затята опозиціонерка Ксенія Собчак розповіла, що готова втратити через свої переконання, а що ні.

Також російська телеведуча вважає, що в українців інше відчуття свободи, а росіяни заплатять високу ціну за Крим.

Про це Ксенія повідала в інтерв'ю "Эхо Москвы".

Білявка запевнила, що коли росіяни почнуть знову виходити на чисельні мітинги й акції протесту, то й вона не побоїться приєднатися до них.


"Мені вже втрачати нічого. Все, що в мене залишилося, це опозиційний телеканал. Журнал мій не займається політикою. Тобто, я, звичайно, можу втратити і журнал і кафе "Бублик", але це ті ризики, які я готова на себе брати", - зауважила Собчак.

Та все ж є річ, яку телеведуча дуже боїться - сісти до в'язниці:

"Я не готова і у нас була у цьому сенсі дуже відверта розмова з Олексієм Навальним якраз перед Координаційною радою... "Льоша, я повинна сказати тобі чесно, що ти мені можеш довіряти і я готова робити, скільки можу і ризикувати, але машини палити я з тобою не піду і у в'язницю я за свої переконання сісти не готова. Я готова за свої переконання втратити роботу, гроші, втратити якесь соціальне становище, але для мене є якась внутрішня грань, вона у кожного своя. Ось я в тюрму не готова сідати".

Собчак не хоче опинитися за ґратами

"Це, напевно, моя слабкість і боягузтво - я це визнаю, але, мені здається, саме тому я і не розраховую на те, на що абсолютно по праву можуть розраховувати політики: Ходорковський або Олексій Навальний", - додала вона.

Згадала Ксюша й про Крим. Як відомо, раніше білявка зізнавалася, що їй гріє душу ідея "Кримнаш". Та, схоже, тепер жінка розуміє, що за анексію півострову росіяни заплатять дуже високу ціну.

"Мені здається, ту ціну, яку заплатить наша держава... головне, навіть не держава, а жителі цієї держави, найближчі 5-10 років - точно занадто висока ціна за Крим - ось у цьому я впевнена на сто відсотків", - пояснила телеведуча.

Наостанок Собчак зізналась, що українці відрізняються від мешканців Росії.

"Це люди з іншою громадянською свідомістю. Ми різний народ хоча б тому, що (вони) змогли зробити свою антикорупційну революцію, а ми - ні. І в цьому сенсі їх громадянська свідомість, їх відчуття гордості, самоповага - вони вже трохи інші. У них інше відчуття свободи і того, скільки вони готові пожертвувати за ці базові для них цінності", - зауважила вона.

Фото з Instagram Собчак

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів