На королеву Британії готували замах?

8 листопада 2014, 11:41

Британська поліція запобігла замаху на королеву Єлизавету II, затримавши чотирьох ісламістів.

Про це 8-го листопада повідомила газета "The Sun", пише "Лента.ру".

Видання стверджує, що терористи планували вбити Єлизавету II в п'ятницю під час заходів, присвячених Фестивалю пам'яті Королівського британського легіону на честь загиблих у війнах і збройних конфліктах.

За інформацією "The Sun", на королеву планували напасти з ножем в Королівському Альберт-холлі. При цьому не виключено, що у них була і вогнепальна зброя.


Поліція затримала 4-х підозрюваних у віці від 19 до 27 років, а також провела кілька рейдів у західній частині Лондона і графстві Бекінгемшир.

Королеву могли вбити терористи?

Як пише "The Daily Mail", наймолодший з 4-х підозрюваних - 19-річний Юсуф Саїд - був арештований в будинку своєї матері в Хай-Уіком. За деякими даними, він нещодавно повернувся з поїздки до Пакистану.

Усіх 4-х підозрюваних врешті допитали у поліцейській ділянці в центрі Лондона.

Про затримання підозрюваних у підготовці терактів повідомляється в звіті Скотланд-Ярду, однак про їхні зв'язки з підготовкою замаху на королеву нічого не йдеться.

За даними поліції, в операції брали участь бійці контртерористичного підрозділу, агенти MI5 та інших спецслужб.

Сама Єлизавета II і прем'єр-міністр Девід Кемерон були проінформовані про замах, що готувався. Утім в Букінгемському палаці вирішили не скасовувати участь королеви в офіційних заходах.

Чи були пов'язані підозрювані з угрупованням "Ісламська держава", не повідомляється.

Фото з сайту "Royal.gov.uk"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів