Нетребко вимагають позбавити австрійського громадянства

15 грудня 2014, 09:09

Російська оперна співачка Анна Нетребко, яка вже втратила контракт із "Австрійськими Авіалініями", ризикує залишитися й без австрійського громадянства .

Європейців обурило те, що артистка сфотографувалася з екс-депутатом Олегом Царьовим та прапором так званої "Новоросії", повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на низку австрійських ЗМІ.

В Австрії вже навіть з'явилися заклики позбавити Нетребко австрійського громадянства, яке вона отримала у 2006-му році.

Газети "Kronen Zeitung" і "Der Standart" цитують обурених авторів, які написали у Facebook на сторінці Анни Нетребко: "Ганьба тобі, Ганно!", "Вирушай тоді вже в зону військових дій!".


Дехто не лише розчарований вчинком співачки, а закликає до бойкоту концертів та вистав за участю Нетребко. Більшість все ж сходиться у рекомендації: "Залишайся краще просто співачкою!".

Вже з'явилися перші невдоволені, які виступають за позбавлення Нетребко громадянства Австрії

Австрійська газета "Wirtschaftsblatt" нагадує також і про те, що громадянство Австрії було надано Ганні, незважаючи на її давно відому прихильність до Володимира Путіна. Цитується фраза Нетребко про Путіна: "Йому немає альтернативи!".

Представник МЗС Австрії сказав в інтерв'ю місцевій громадській телерадіокомпанії ORF:

"У будь-якому випадку це політична заява. Дозволити сфотографувати себе зі східноукраїнським сепаратистом і його прапором – це абсолютно проблематично. Ясно, що такі фото негайно будуть використані в пропагандистських цілях".

Нагадаємо, нещодавно Нетребко передала гроші Донецькому оперному театру. Жіночка зробила це публічно, зустрівшись з екс-депутатом Олегом Царьовим. Фотографії парочки на тлі прапору "Новоросії" й викликали найбільше обурення.

Та згодом Анна заявила, що й гадки не мала про те, що їй дадуть прапор. Однак Царьов запевнив, що про обмін прапорами він і сторона Нетребко домовлялися протягом двох тижнів до зустрічі.

Також у деяких користувачів мережі викликає питання на що саме пожертвувала гроші співачка. Адже судячи з фото і відео, стан Донецького оперного театру далеко не такий жахливий, як про це казала Анна Нетребко.

Фото "Папарацци.ру"


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів