У Росії трансвеститам заборонили керувати авто

8 січня 2015, 17:50

У Росії вирішили не видавати водійські права трансвеститам, асексуалам, садомазохістам, трансгендерам та людям, які потребують корекції статі. Правозахисники гадають, що "під удар", зокрема, можуть потрапити Вєрка Сердючка та Олександр Пєсков.

Відповідна постанова набула чинності з 6-го січня 2015-го року, з'явившись на Офіційному інтернет-порталі правової інформації за два дні до того.

Про це повідомляє "Сноб".

У документі йдеться про перелік захворювань, через які людині може бути відмовлено в отриманні водійських прав. Зокрема згадується про "розлади особистості та поведінки в зрілому віці" – F60-F69 у Міжнародній класифікації хвороб.


Олександр Пєсков теж у небезпеці, бо перевдягається в жіночі сукні?

До них відносять такі розлади як фетишизм, транссексуалізм, педофілію, вуайєризм, садомазохізм, трансвестизм тощо. До слова, водійські права тепер можуть не видавати й особам, що мають "патологічний потяг до азартних ігор".

Як вважають в Асоціації адвокатів Росії за права людини, ця постанова їх порушує та обмежує права та свободи. Юристи вважають, що тепер підставою для відмови в видачі водійських прав може стати візит до інтим-крамниці, нерозвинені груди в жінок або відхилення в розвитку вторинних статевих ознак у чоловіків.

"Відомі артисти, наприклад, Вєрка Сердючка, пародист Пєсков, який перевдягається в жіночі образи, будучи чоловіком тощо, мають бути позбавлені водійських прав", - кажуть адвокати.

Асоціація планує звернутися до Ради з прав людини при президенті, а ще до Конституційного суду та до низки міжнародних організацій.

Фото "Экспресс-газеты"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів