Ахеджакова отримала відзнаку за "Честь і гідність"

1 квітня 2015, 10:58

Російська актриса Лія Ахеджакова, яка відверто підтримує Україну й критикує владу Росії, отримала почесний приз кінопремії "Ніка" в номінації "Честь і гідність".

Відзнаку зірці вручали Наїна Єльцина і актриса Інна Чурікова, повідомляє "ТАСС".

А оголосив ім'я Лії Ахеджакової режисер Ельдар Рязанов. Останній не вийшов на сцену, а записав відеозверенння, яке транслювали на екрані. Це вперше Рязанов так би мовити опинився на людях після хвороби.

"У мене величезна радість, що премія вручається актрисі, з якою я довго працював, з якою ми не розлий вода. Це жінка відважна у творчості, безмежна в роботі, це Лія Ахеджакова. Дорога Ліічка, вітаю від усієї душі і серця. Готовий заради тебе вплутатися в якусь авантюру", - заявив жартома режисер.


Лія Ахеджакова отримала почесну відзнаку

Потім на екрані з'явилися кадри з найвідоміших рязановських фільмів, в яких знімалася актриса - "Іронія долі, або З легким паром", "Службовий роман" та багатьох інших.

Вдова першого президента Росії Бориса Єльцина, вручаючи приз, звернулась до Ахеджакової:

"Ви належите до числа таких актрис, яких всі дуже люблять і нескінченно довіряють. Кожна ваша роль знаходить вдячний відгук у всіх людей. Присудження вам "Ніки" - ця оцінка не тільки артистичного таланту, а й таланту людського. Ви вчите громадянськості і совісності".

Сама Лія Ахеджакова висловила Ельдару Рязанову особливу подяку.

"Він мені дав мою тему, мою територію, я намагалася, як могла", - пояснила вона.

"Ми актори - виконавці, важливо, хто тебе "замовив". Велика подяка режисерам, які дали мені щастя страждати, плакати, провалювати ролі і разом дізнаватися, що таке успіх", - сказала Ахеджакова.

Церемонія нагородження кінопремії "Ніка" відбулася ввечері 31-го березня в московському театрі "Російська пісня".

До слова, фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького "Плем'я" був визнаний найкращим серед кіноробіт країн СНД і Балтії.

Фото з сайту Ахеджакової

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів