Вайкуле проведе в Юрмалі фестиваль замість "Нової хвилі"

10 квітня 2015, 10:58

Російсько-латвійська співачка Лайма Вайкуле вирішила влаштувати власний фестиваль в Юрмалі.

Захід під назвою "Laima Vaikule Rendez-vous" відбудеться на початку липня - саме тоді, коли раніше проходив фестиваль "Нова хвиля", повідомляє "ТАСС".

"Це будуть літні вечори зі старими і новими друзями, які відіграли роль у моєму житті. Співатиму сама, співатимуть вони, щось заспіваємо разом, і я розповім, що ці пісні і люди значать для мене", - зауважила Вайкуле.

Вона додала, що для неї важливо провести фестиваль саме в Юрмалі, в "Дзінтарі", оскільки вона там почувається як удома, "як більше ніде на світі".


Лайма Вайкуле організує свій фестиваль

Як відомо, до 2014 року в Юрмалі проходили фестивалі "Нова хвиля", "Голосящий КіВіН", "Юрмаліна".

В листопаді минулого року про відмову від Юрмали в якості місця проведення конкурсу "Нова хвиля" повідомив його президент, композитор Ігор Крутой. Він вирішив перенести захід у Сочі. Куди одним з членів журі запросив і Ані Лорак.

Питання про зміну місця проведення російських конкурсів в Латвії стало актуальним після того, як у липні 2014-го року МЗС Латвії заявив, що проводити в Юрмалі фестиваль "Нова хвиля" недоречно. На думку влади, учасники конкурсу "агресивно підтримували" незаконне приєднання Криму до Росії.

Фото з сайту Лайми Вайкуле

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів