Майклу Дугласу дали "єврейського Нобеля"

19 червня 2015, 10:20

Американський актор Майкл Дуглас став лауреатом відзнаки "Genesis Prize", котра вручається за видатні внески у єврейську культуру.

Її називають "єврейською Нобелівською премією". Нагороду, грошова частина якої складає 1 мільйон доларів, кінозірці вручив у Єрусалимі прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Про це пише "The Daily Mail".

На церемонії вручення "Genesis Prize" разом із Майклом були дружина Кетрін Зета-Джонс та діти, 14-річний Ділан і 12-річна Каріс. Виголошуючи свою промову, актор ледь стримував сльози.


Майкл Дуглас та Кетрін Зета-Джонс із дітьми побували в Єрусалимі

Він підкреслив, що страшенно радий, що може з величезною гордістю промовити слова: "Я – єврей". Дуглас також подякував своєму синові, котрий за власним бажанням навернувся до іудаїзму та пройшов церемонію бар-міцва.

У своїй промові Майкл згадав свого батька, Кірка Дугласа, котрий наново звернувся до віри своїх пращурів після того, як вижив у авіакатастрофі в 1991-му та пережив інсульт у 1998-му. 98-річний Кірк не зміг прилетіти на церемонію, але надіслав коротеньке відеозвернення, яке продемонстрували публіці.

70-річний Дуглас повідомив "Associated Press", що використає гроші за зміцнення зв’язків між Ізраїлем та єврейськими спільнотами по всьому світі.

Як відомо, Майкл Дуглас не є євреєм по матері.

Фото з Instagram Кетрін Зети-Джонс

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів