У Росії порушено справу через приниження сестри Водянової

13 серпня 2015, 10:59

Російська модель Наталя Водянова назвала дискримінацією той факт, що її молодшу сестру, у якої діагностовано аутизм та ДЦП, вигнали з кафе. А слідчий комітети Росії вже порушив справу з приводу цього інциденту.

Скандальна історія трапилася днями в одному з закладів громадського харчування у Нижньому Новгороді, де проживають рідні Наталі.

Сестра Водянової – Оксана, яка з дитинства страждає на аутизм і церебральний параліч, увійшла з нянею до кафе і попросила води. Господар закладу прогнав дівчину, щоб "не відлякувати відвідувачів".

Деталі цієї неприємної історії Наталя розповіла у своєму Facebook. Модель вважає, що те, що трапилося з її сестрою – це "сигнал для суспільства, який неможливо не почути".

Дорогие,Ситуация, которая вчера произошла с моей родной сестрой Оксаной, не единичный случай, к сожалению, это та реал...

Posted by Наталья Водянова on 12 августа 2015 г.

Окрім цього Водянова вирішила відповісти на закиди "доброзичливців" про те, чому вона не забере сестру і маму до Європи, де точно краще ставлення до людей з особливими потребами.

Спасибо всем за комментарии, поддержку, советы, пожелания и активную гражданскую позицию. Хочу ответить на один из самых...

Posted by Наталья Водянова on 12 августа 2015 г.

Наразі вже відкрито справу за статтею "дії, спрямовані на приниження людської гідності за ознаками приналежності до соціальної групи, здійснені публічно із застосуванням насильства чи погрозою його застосування". Максимальне покарання за цією статтею - позбавлення волі на строк до п'яти років, повідомляє "ВВС".

"Слідчі будуть з'ясовувати мотиви, якими керувався директор кафе, вимагаючи видворення інваліда і її супроводу, також буде дана правова оцінка і діям охоронців, які, навіть не зніяковівши, завзято взялися за виконання наказу виставити дівчину-інваліда за двері", - заявив офіційний представник СК Володимир Маркін.

Нагадаємо, Наталя Водянова була послом Параолімпійських зимових ігор у Сочі.

До того ж, саме особливості розвитку сестри надихнули модель створити "Фонд Оголені серця", який займається будівництвом ігрових парків для дітей з обмеженими можливостями по всій Росії.

Фото Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів