Якутські жінки здають срібло на монголоїдного "Оскара" для ДіКапріо

4 лютого 2016, 13:36

Незважаючи на те, чи отримає актор Леонардо ДіКапріо нарешті свій "Оскар", чи ні, але без призу він не залишиться. Такий собі втішний "народний "Оскар" голлівудській зірці готують його якутські прихильники.

Жителі Якутії вирішили заохотити голлівудського Лео, подарувавши йому аналог оскарівської статуетки, відлитої зі срібла і золота. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Ми тільки почали збір коштів на статуетку. Ескіз поки знаходиться в розробці, і суму, яка буде потрібна на її створення, ми поки не підрахували. Попередньо, на це піде до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Уже багато жінок здають срібло на статуетку", - розповіла організатор акції, викладач Арктичного державного інституту культури і мистецтв Тетяна Єгорова.

Якути збирають срібло на "Оскар" для Лео

Вона уточнила, що хоча якутську статуетку називають народним "Оскаром", вона матиме оригінальний вигляд.


"Наша людина на статуетці - це монголоїд, що тримає ритуальну якутську посудину чороон, вона використовується під час святкування літнього сонцестояння. З неї "годують" богів і духів кумисом. Посудина буде виконаний із золота, а сама людина - зі срібла, оскільки срібло - це наш метал, він більше шанується якутами", - пояснила Єгорова.

Жінка додала, що для організаторів акції ДіКапріо є символом творчої свободи, людиною, яка зрозуміла своє призначення і несе його в світ.

Нагадаємо, цього року Леонардо ДіКапріо вже вп’яте претендує на "Оскар". До цього омріяна статуетка проходила повз актора.

Фото з фан-сторінки ДіКапріо в Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів