Шарапову позбавили статусу посла доброї волі ООН

15 березня 2016, 16:53

Російська тенісистка Марія Шарапова, яку викрили у вживанні допінгу, втрачає не лише вигідні контракти, а й довіру знаних громадських організації.

Зокрема, Організація об'єднаних націй (ООН) вирішила припинити співпрацю зі спортсменкою. І це при тому, що Шарапова була послом доброї волі протягом дев'яти років, пише "The Guardian".

"Програма розвитку ООН як і раніше вдячна Шарапової за її підтримку нашої роботи, особливо навколо проблем, пов'язаних з катастрофою на Чорнобильській АЕС", - зазначив прес-секретар організації.

Шарапова переживає не найкращі часи

"Проте, в світлі останніх подій, ми прийняли рішення призупинити роботу Шарапової в ролі посла доброї волі і скасувати всі заплановані заходи на період розслідування", - додав він.


У своєму рішенні ООН керувалася статтею 28 положення про послів доброї волі і миру. Вона дозволяє позбавити людину цього статусу, якщо він "помічений в будь-якій діяльності, несумісній з його статусом або цілями і принципами ООН".

Нагадаємо, нещодавно кілька всесвітньо відомих брендів вирішили призупинити свою співпрацю з тенісисткою Марією Шараповою через допінг-скандал.

Фото з Instagram Марії Шарапової

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів