"Рабовласницю" Бейонсе критикують за використання дешевої праці

16 травня 2016, 17:22

Американська співачка Бейонсе, котра нещодавно, разом із брендом "Topshop", створила лінію спортивного одягу "Ivy Park", стала об’єктом критики.

Як з'ясувалося, цей гарний одяг шиється на Шрі-Ланці переважно дівчатами та жінками, котрі за місяць заробляють менше, ніж коштують однісінькі штанці від "королеви Бі".

Про це пише "The Sun".

Активісти, котрі днями провели акцію протесту проти "Topshop", стверджують, що робітниці фабрики гарують по 60 годин на тиждень, щоби звести кінці з кінцями. Вони заробляють 6,17 долара на день, піддаються нещадній експлуатації, працюють і живуть "мов рабині".


"Усе, що ми робимо, це працюємо, спимо, працюємо, спимо", - розказала журналістам одна зі швачок.

Легінси від Бейонсе коштують більше, ніж швачка заробить за місяць?

Вона разом із сестрою приїхала з віддаленого селища та живе в крихітній кімнатці в пансіоні неподалік від фабрики, а зароблені гроші надсилає сім'ї.

"Робота тяжка – і просто одне й те саме, одне й те саме, одне й те саме кожен день", - додала інформаторка.

Як зазначає видання, багато жінок, що працюють на фабриці, відмовлялися обговорювати свою роботу, боячись звільнення.

Тим часом, як висловилася сама Бейонсе, їй хочеться, щоби одяг "Ivy Park" надихав жінок, котрі розуміють, що врода – це більше за зовнішній вигляд.

"Справжня краса – у здоров'ї нашого розуму, сердець та тіл. Я знаю, що коли я почуваюся сильною фізично, я сильна розумово, і я хотіла створити бренд, котрий допоміг би іншим жінкам відчути себе так само", - зазначила зірка-мультимільйонерка.

Як відомо, Бейонсе називає себе сучасною феміністкою, є завзятим борцем за рівну оплату праці для чоловіків та жінок.

Фото з Instagram Бейонсе

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів