"Поет, боєць, герой": Обама, Тайсон, Бекхем і Мадонна згадують Мухаммеда Алі

5 червня 2016, 10:30

Американського боксера-важковаговика, незламного бійця, героя та поета у боксерських рукавичках, Мухаммеда Алі в ці дні згадують чимало людей. Заяву в його пам'ять зробив президент США Барак Обама від імені себе та дружини Мішель. Вона є на сайті Білого дому.

"Мухаммед Алі був Найкращим. Крапка. Якби ви просто його спитали, він би вам пояснив. Він сказав би, що був удвічі найкращим, що він "надягнув наручники на блискавку, ув’язнив грім"…", - написав Обама.

Американський президент назвав Алі, чиї рукавички та фото він зберігає в своєму робочому кабінеті, не лише поетом коло мікрофона та бійцем на рингу, а й людиною, що боролася за правду, пліч-о-пліч із Мартіном Лютером Кінгом та Нельсоном Манделою.

Тяжка хвороба зруйнувала його тіло, проте не змогла позбавити іскри його очі, зазначив Обама. Тепер найкращий боєць нарешті може спочити з миром.


"Мухаммед Алі струсонув світ. І світ став кращим. Ми всі стали кращими", - додав він.

Свого покійного колегу вшанували Майк Тайсон та Оскар Де Ла Хойя. Останній назвав Алі "легендою, що вийшла за межі спорту, ставши чемпіоном в усьому".

"Господь прийшов за цим чемпіоном. Бувай, великий", - написав Тайсон у Instagram.

God came for his champion. So long great one. #muhammadali #GOAT #RIP

Світлину опубліковано користувачем Mike Tyson (@miketyson) Чер 3, 2016 о 10:35 PDT

"Цей Чоловік. Цей Король. Цей Герой. Ця Людина! Словами цього не виразити. Він струсонув світ! Благослови його, Боже", - висловила свій жаль співачка Мадонна.

This Man. This King. This Hero. This Human! Words cannot express. He shook up the World! God Bless Him.

Світлину опубліковано користувачем Madonna (@madonna) Чер 3, 2016 о 9:58 PDT

"Неможливо – це лише велике слово, яким розкидаються маленькі люди, котрим простіше жити в світі, який їм дали, ніж відкрити в собі силу змінити його. Неможливо – це не факт. Це точка зору. Неможливо – це не твердження. Це виклик. Неможливо – це потенціал. Неможливо – це тимчасово. Неможливо – це ніщо", - написав Девід Бекхем, поділившись світлиною з одного з матчів Алі.

Як відомо, легенда боксу пішов із життя 3-го травня. Як розповіла дочка Мухаммеда Алі, Хана, його серце здалося останнім, воно продовжувало битися ще 30 хвилин після того, як вдмовили всі інші органи.

"Це справжній доказ його Духу та Волі!", - написала жінка в Twitter.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів