Чоловік королеви Єлизавети святкує 95-річчя. ФОТО

10 червня 2016, 10:20

Британському принцу Філіпу, чоловікові Її Величності Єлизавети ІІ 10-го червня виповнилося 95 років.

У Twitter Британської монархії виклали фото іменинника з дружиною.

"Він, дуже просто, був і є моєю силою всі ці роки", - супроводжує фотографію, зроблену Енні Лейбовіц, вислів Єлизавети.

Єдиний син грецького принца Андрія, принц Філіп народився на острові Корфу в 1921-му році. Хлопчикові було півтора роки, коли разом із батьками він опинився в вигнанні. Філіп навчався у Шотландії, відмовившись від усіх грецьких титулів та ставши підданим Великобританії.


Про це пише "The International Business Times".

Elizabeth II Coronation 1953 . . ◼ Photograph showing HM Queen Elizabeth II and members of the royal family standing on the balcony of Buckingham Palace, after the coronation. The Queen wears the Imperial State Crown, cuffs and chain of the Order of the Garter. Included in the group are HRH Prince Philip, Duke of Edinburgh, Queen Elizabeth, The Queen Mother, Prince Charles and Princess Anne . . . #OnThisDayInHistory #ThisDayInHistory #TheYear1953 #ERII1953 #Coronation1953 #WestminsterAbbey #HerMajesty #TheQueen #ElizabethII #QueenElizabethII #HouseofWindsor #Royalty #RoyalFamily #BritishMonarchy #TheBritishMonarchy #GodSaveTheQueen #PrincePhilipDukeofEdinburgh #DukeofEdinburgh #QueenMother #PrinceCharles #PrincessAnne #BuckinghamPalace

Світлину опубліковано користувачем British Monarchy (@britishmonarchy) Чер 2, 2016 о 11:21 PDT

У 1939-му році Філіп вступив до Королівського воєнно-морського коледжу в Дартмуті. Там вони зустрілися з Єлизаветою, коли вона, 13-річним дівчам, приїхала туди з батьками.

Під час Другої світової Філіп брав участь у висадці на Сицилії та був у Токійській затоці в 1945-му, коли Японія оголосила про капітуляцію.

У липні 1947-го було офіційно оголошено про заручини лейтенанта Філіпа Маунтбаттена з Її Високістю принцесою Єлизаветою. 20-го листопада цього ж року пара побралася в Вестмінстерському абатстві.

На сьогоднішній день принц Філіп, герцог Единбурзький є найстаршим представником королівської родини за всю історію Британської монархії, а також має рекорд по кількості років, проведених у шлюбі з монархом.

Фото з Twitter та Instagram Британської монархії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів