Бекхем, Клінтон і Шварценеггер провели в останню путь Мухаммеда Алі

11 червня 2016, 10:14

10-го червня у Луїсвіллі відбувся похорон легенди боксу Мухаммеда Алі. Зі 74-річним спортсменом попрощалися рідні, колеги, друзі та тисячі людей, котрі поважали його та ним захоплювалися.

Зворушливу промову в пам'ять про Алі під час міжрелігійної служби виголосив екс-президент США Білл Клінтон.

Про це пише "People".

"Я просто чую, як зараз Мухаммед каже: "Ну, я подумав, що промову про мене має виголосити принаймні один президент, і поставивши тебе останнім у довгій-довгій-довгій черзі я забезпечив тобі овації навстоячки", - почав свою промову з жарту Клінтон.


Білл назвав Мухаммеда Алі людиною, котра дуже рано в своєму житті прийняла рішення написати свою власну історію. Він сподівається, що всі молоді люди братимуть із нього приклад у цьому.

Зі слів екс-президента, Алі не дозволив хворобі Паркінсона стати для нього в’язницею та подарував людям свій розум та своє серце.

It was great to see my friend President Clinton who gave a fantastic eulogy of Muhammad Ali at a beautiful memorial that reminded all of us that Ali's greatest gift was bringing people together.

Світлину опубліковано користувачем Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) Чер 10, 2016 о 4:12 PDT

"Вона (недуга) зробила його життя більшим, а не меншим, може, він не міг більше бігати по рингу, може, він не міг більше ухилятися і виснажувати всіх (суперників), але він був більшим, ніж будь-коли, бо був вільною людиною віри", - сказав Клінтон.

Серед тих, хто приїхав провести Мухаммеда Алі в останню путь, були актор та екс-губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер, футболіст Девід Бекхем, актор Біллі Крістал, боксери Майк Тайсон і Леннокс Льюїс, актор Вілл Сміт.

Future hall of fame #legend Selfie time Muhammad Ali pallbearer

Світлину опубліковано користувачем Mike Tyson (@mike_tysonko) Чер 10, 2016 о 3:47 PDT

Як зазначає "The Washington Post", президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, котрий мав теж виголосити промову під час прощання з Алі, несподівано скоротив свій візит до Сполучених Штатів та не лишився на похорон.

Причиною називають те, що організатори похорону буцімто не дозволили Ердогану під час служби покласти на труну небіжчика спеціальну тканину, котра вкриває стіни Кааби в Мецці, та зачитати строфи з Корану.

Також з'явилася інформація про те, що родина Алі запросила на похорон Фетхюллаха Гюлена, турецького письменника, політичного та громадського діяча, котрого вважають палким опонентом Ердогана.

Нагадаємо, Мухаммед Алі помер у лікарні 3-го червня. Він понад 30 років опирався невиліковній хворобі Паркінсона.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів