Паралімпійця Пісторіуса посадили за вбивство подруги

6 липня 2016, 12:19

Південноафриканський учасник Олімпійських і Паралімпійських ігор Оскар Пісторіус засуджений до шести років позбавлення волі за вбивство своєї подруги Ріви Стінкемп.

Про таке рішення суду повідомляє "Reuters".

Пісторіуса, який застрелив кохану в День всіх закоханих у 2013-му році, прямо в залі суду узяли під варту.

Як зазначає "CNN", мінімальний термін позбавлення волі в Південній Африці за вбивство 15 років, і звинувачення вимагало саме такого покарання для спортсмена.


Пісторіуса таки засудили до в'язниці

Але захист Пісторіуса зумів домогтися коротшого терміну ув’язнення, наполігши на пом’якшувальних чинниках:інвалідність та емоційний стан підсудного.

Та й сам Оскар роби усе можливе, щоб розчулити суддів. Зокрема, під час чергового засідання в червні Пісторіус з’явився без протезів. Таким чином паралімпієць хотів показати свою вразливість.

Олімпієць в суді зняв протези

Нагадаємо, модель Рева Стенкамп була знайдена мертвою у День Святого Валентина - 14-го лютого 2013-го року. Тіло жінки з вогнепальними пораненнями виявили у вбиральні в будинку Пісторіуса в Преторії.

Захист паралімпійця наполягав, що вбивство сталося через трагічну випадковість і спортсмен стріляв, гадаючи, що в будинку грабіжник.

Як відомо, в жовтні 2014-нр року Оскара Пісторіуса засудили до п'яти років за ненавмисне вбивство. Але спортсмен вийшов з в'язниці, відбувши лише один рік покарання.

Проте в грудні 2015-го року Верховний апеляційний суд задовольнив протест прокурора і постановив, що Пісторіуса слід визнати винним в умисному вбивстві. Тоді ж і поновили розгляд справи.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів