Зельвегер написала емоційне есе і звинуватила ЗМІ в тиску на жінок

8 серпня 2016, 13:02

Американська актриса Рене Зельвегер, котрій останнім часом приписують пластичні операції на обличчі, вирішила висловитися з приводу тиску ЗМІ на жінок.

47-річна зірка упевнена, що у гонитві за прибутками і дешевими скандалами бульварні журналісти стандартизують жорстокість. Рене закликала не обговорювати зовнішність жінок, а замість цього піднімати дійсно важливі для суспільства теми.

Про усе це Зельвегер написала в емоційному есе для "The Huffington Post".

"Мені пощастило. Жити творчім життям і мати можливість працювати на улюбленій роботі, яка іноді має сенс і вартує тої ціни, яку платиш за публічне життя", - почала Рене.


Зельвегер не втрималася й написала емоційне есе. Як свого часу зробила й Дженніфер Аністон, якій роками приписують вагітності

жовтні 2014-го року у газетних таблоїдних статтях повідомлялося, що я, ймовірно, зробила операцію, яка змінила розріз моїх очей. Це не має значення; це просто ще одна історія в масиві тих, які щодня генерує бульварна преса, історій, які підживлюють експлуататорськими заголовками і людьми, які практикують боязку жорстокість з боку своїх анонімних Інтернет-ніків", - наголосила актриса.

На думку Зельвегер, у гонитві за прибутками від скандальних матеріалів, бульварні журналісти зводять свою "правду" до подання вигаданих аргументів лише однієї сторони. Артистка не розуміє, що змушує людей торгувати надуманими скандалами.

"Це нерозумна розвага, це не несе ніякого значення, і я не бачу сенсу коментуванні (плітки про себе)", - зауважила вона.

Рене закликає видання замість низькопробних розважливих тем піднімати дійсно важливі теми, які мають значення у сучасному світі.

Актриса додала, що це право людини приймати рішення стосовно свого тіла без будь-якого стороннього засудження.

Актриса вважає, що таблоїди піднімають геть не ті теми

"Я пишу це, щоб бути справедливою до себе, щоб розповісти правду про своє життя і про те, що мене турбує, як таблоїди спокійно переходять від спекуляції до істини. Сама історія про мою "пластику очей" не має значення, але вона стала каталізатором для мого включення в інші новинні історії про тиск на вік і зовнішність жінок", - пояснила Зельвегер.

Вона додала, що насправді нікому немає діла до її зовнішнього вигляду, а це просто жага до пліткування, обговорення та фіксація суспільства на тілесності.

"Ні для кого не секрет, що цінність жінки історично вимірюється за її зовнішніми параметрами", - вважає Рене.

Актриса зазначає, що людство еволюціонувало й визнає важливість жінок у суспільстві, але, разом з тим, використовуються подвійні стандарти: коли низькопробні публікації негативно пишуть про жінок.

"Занадто худа, занадто товста, вказують на вік, їй краще було брюнеткою, целюліт на стегнах, підтяжки обличчя, лисіє, товстий живіт або вагітна? Потворні взуття, потворне ноги, потворна посмішка, потворні руки, потворна сукня, некрасивий сміх…" - пише зірка.

Рене не з чуток знає, як воно, коли твою зовнішність "обсмоктують" в Інтернеті

"Подібні матеріали наповнюють культуру подвійними стандартами, знижують рівень соціально-політичних дискусій, стандартизують жорстокість і дають людям непотрібну інформацію", - наголосила Рене.

Наостанок актриса запропонувала людям подумати про те, чому вони поділяють апетити бульварних ЗМІ щодо приниження й атак на зовнішній вигляд жінок. Подумати про те, як це впливає на молодь і боротьбу за рівність.

"Можливо, ми могли б більше говорити про наші істинні соціальні проблеми і про те, що ми можемо зробити для покращення", - резюмувала вона.

Нагадаємо, у 2014-му році Рене Зельвегер здивувала змінами у зовнішньому вигляді. Згодом актриса заявила, що дуже щаслива.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів