Аністон: Я не вагітна, я сита по горло

13 липня 2016, 10:20

Американська актриса Дженніфер Аністон, котра зазвичай не коментує чутки про себе та ставиться до жовтої преси "як до коміксів чи мильних опер", вирішила відступити від свого правила.

Нещодавня історія про її "вагітність", роздмухана ЗМІ, змусила 47-річну зірку публічно підняти тему ставлення суспільства до жінки, до вигляду її тіла та визначення її цінності залежно від того, чи є вона матір'ю чи дружиною.

Дженніфер написала есе для "The Huffington Post".

"Для протоколу, я не вагітна. Я сита по горло, ось що зі мною. Сита по горло схожою на спорт пильною увагою до мене та боді-шеймінгом, що відбувається щодня під прикриттям "журналістики", "Першої поправки до конституції США" (щодо свободи преси) та "новин про зірок", - зазначила Аністон.


На думку актриси, те, як її зображають у медіа, є відображенням ставлення суспільства до жінки взагалі, вимірювання її за викривленими стандартами краси.

Аністон написала есе з назвою "Для протоколу"

"Ми використовуємо "новини" про селебрітіз для закріплення цього знеособлюючого погляду на жінок, сфокусованого лише на їхній фізичній зовнішності, котру таблоїди перетворюють на спортивні змагання зі спекуляцій. Вона вагітна? Вона забагато їсть? Вона себе запустила? У неї негаразди в шлюбі, бо камера помічає якісь фізичні "недосконалості?", - написала Джен.

Аністон наголошує: кожна жінка є цілісною незалежно від того, чи є в неї пара, чи є в неї дитина, як виглядає її тіло.

"Ми самі можемо вирішити, що красиво, коли йдеться про наше тіло. Це рішення наше і тільки наше. Давайте приймати такі рішення для себе та заради молодих жінок у цьому світі, котрі дивляться на нас як на взірець. Приймаймо це рішення свідомо, поза таблоїдним гамором. Нам не потрібно бути одруженими чи матерями, щоби бути цілісними. Ми самі можемо визначити для себе наше "довго і щасливо", - закликала акторка.

Дженніфер не виключає того, що колись вона стане матір'ю і буде першою, хто оголосить про це світові. Проте вона не гнатиметься за материнством через те, що почувається в якомусь сенсі недовершеною.

Дженніфер із чоловіком, Джастіном Теру

"Нещодавно мене змушували відчути себе "недо", бо моє тіло змінюється та/або я з'їла бургер на обід, і мене сфотографували під химерним кутом, і відтак вийшло дві речі: "вагітна" або "жирна". Навіть не кажучи про болісну незручність привітань із вигаданою вагітністю від друзів, співробітників та незнайомців (часто за день це буває дюжину разів)",- поділилася Аністон.

Вона не плекає надій щодо того, що колись або принаймні найближчим часом таблоїди змінять свою тактику. Натомість Аністон закликає читачів змінити власне ставлення до "отруйних меседжів", які подаються їм разом із подібними історіями.

"Ми можемо вирішити, наскільки купуємося на те, що нам подають, і може, одного дня таблоїди будуть змушені подивитися на світ крізь інший, людяніший об’єктив, бо споживачі перестали купувати брехню", - підсумувала вона.

Як відомо, нав’язлива цікавість людей до того, коли вона нарешті народить, уже давно дістала Дженніфер Аністон. Їй болить, коли її проголошують кар’єристкою та егоїсткою, котра пожертвувала своїм шансом стати матір'ю.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів