Газманова не пустили в Литву

18 серпня 2016, 10:03

Російський співак Олег Газманов, якому заборонений в’їзд в Україну, поскаржився, що його не пустили в Литву.

Ображений артист, який завзято підтримував анексію Криму, розповів, що його не випустили з аеропорту у Вільнюсі незважаючи на наявність діючої шенгенської візи.

Про це Газманов написав в Instagram.

"Я в Литві в аеропорту Вільнюса. Незважаючи на мою шенгенську візу, для якої в шенгенській зоні за правилами ЄС немає меж, мене не випускають з аеропорту", - зазначив артист.


"Виявляється є секретний список небажаних в Литві осіб з Росії. Кажуть, що списки заздалегідь отримати не можна і повідомлень ніяких не надсилають і причин теж не пояснюють, щоб про свій статус громадянин Росії зміг дізнатися тільки в аеропорту після прильоту. Прилетів і "від воріт поворот"", - додав він.

Всем доброй ночи. Я в Литве в аэропорту Вильнюса. Не смотря на мою шенгенскую визу, для которой в шенгенской зоне по правилам ЕС нет границ-меня не выпускают из аэропорта. Оказывается есть секретный список нежелательных в Литве лиц из России. Говорят, что списки заранее получить нельзя и уведомлений никаких не присылают и причин тоже не объясняют, чтобы о своём статусе гр. России смог узнать только в аэропорту после прилёта. Прилетел и "от ворот поворот". Мол таким образом получается дополнительное моральное воздействие!!! Подлейшая СИСТЕМА. Объяснить, почему не пускают, таможенный офицер мне не может. От этого ему крайне неудобно и он неловко объясняет, что он меня уважает и песни мои нравятся, но от него ничего не зависит и т.д. Я ему сказал, что понимаю - Служба. Сам офицер. Подходили девушки- персонал отеля при аэропорте, и я давал им автографы и делал селфи. Одна из них сказала, что сбылась её мечта- увидеть меня и получить автограф . "Моральное воздействие"Правительства Литвы на меня и доброжелательность офицера таможни и девушек привело к тому, что мне ещё больше нравится народ Литвы и крайне отвратительно ПРАВИТЕЛЬСТВО, которое под девизом защиты населения от вредного воздействия Российской культуры пытается нас разделить. Но Музыка не знает границ. Я не говорю, прощай! Я говорю- до свидания прекрасная #Литва ! Пусть у вас будет всё хорошо.

Фото опубликовано oleggazmanov (@oleggazmanov) Авг 17 2016 в 4:00 PDT

Газманов обурився, що митний офіцер не пояснив причину, чому його не пускають.

Але Олега неабияк потішило, що співробітники аеропорту підходили до нього по селфі й автографи.

"Моральне вплив" уряду Литви на мене і доброзичливість офіцера митниці та дівчат призвели до того, що мені ще більше подобається народ Литви і вкрай огидний уряд, який під девізом захисту населення від шкідливого впливу російської культури намагається нас розділити. Але музика не знає кордонів", - пафосно закінчив співак.

У Литві вже офіційно пояснили, чому не пустили до себе Газманова, пише "kurier.lt" з посиланням на "BNS".

"У загальних рисах можу сказати, що це через агресивну пропаганду, пов'язану з агресивними діями Росії в сусідніх країнах", - сказав глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Він зауважив, що більш детальну інформацію про заборону в'їзду в країну Газманову він не може дати відповідно до вимог захисту особистих даних.

"Ми поважаємо свободу слова, але є певні риси, які не можна переступати, коли мова йде про насильство, агресію, прославлянні війни. Це сприяє ескалації і є замахом не тільки на свободу слова, але і на національну безпеку і стабільність", - додав міністр закордонних справ Литви.

Як відомо, персоною нон ґрата в Литві 62-річний артист ледь не став після скандального виступу в Кремлівському палаці: на концерті в честь Дня Конституції Олег Газманов виконав свій старий хіт "Зроблено в СРСР".

Незабаром після концерту в литовському парламенті обговорювалася можливість назавжди закрити Газманову в'їзд в країну, але тоді це рішення так і не прийняли.

Нагадаємо, рік тому Олегу Газманову разом з низкою інших російських виконавців СБУ офіційно заборонило з’являтися на території України.

Фото з Instagram Олега Газаманова

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів