Емма Уотсон виступила проти дитячих шлюбів

11 жовтня 2016, 13:44

Британська акторка Емма Уотсон, котра на рік зробила паузу в своїй кінокар'єрі, щоби зосередитися на самоосвіті та благодійництві, поїхала захищати права жінок до Малаві.

Із нагоди Міжнародного дня дівчаток посол доброї волі ООН зробила заяву, засудивши практику дитячих шлюбів, яка досі існує в країнах Африки.

Про це пише "Contact Music".

 Емма бореться з практикою дитячих шлюбів

"Знайомство з молодими дівчатками, котрі, як багато хто в їхній країні, потерпають від бідності та під тиском змушені вступати у шлюб… змусило мене усвідомити, наскільки важливою для жінок є можливість приймати власні рішення", - сказала Уотсон.

А в своєму Instagram Емма подякувала малавійському президентові Пітеру Мутаріка за ті зусилля, які він докладає до того, щоби покінчити з цією жорстокою традицією.

Зі слів акторки, за сприяння урядовців, активістів, релігійних лідерів та вождів місцевих племен уже вдалося анулювати шлюби 1500 дітей, повернувши школярок до навчання.

Нагадаємо, в березні, під час свого візиту до Непалу британський принц Гаррі теж публічно виступив із критикою дитячих шлюбів.

Фото з Instagram Уотсон 

IDEALMEDIA