Антитрампівську акцію Шайї ЛаБафа неочікувано прикрили

10 лютого 2017, 17:47

Акцію-протест проти нового президента США Дональда Трампа, яку в день інавгурації політика розпочав актор Шайя ЛаБаф, закрили.

Королівський музей Нью-Йорка припинив роботу мистецького проекту з поясненням, що установа стала "гарячою точкою насильства". Про це пише "Page Six".

Як відомо, 20-го січня, в день інавгурації Трампа, ЛаБаф встановив на зовнішній стіні музею камеру із написом "Йому нас не розділити". За задумом актора, будь-хто міг прийти до стіни й сказати на камеру ці слова. Відео транслювалося цілодобово, а сама акція мала тривати найближчі чотири роки, поки Трамп буде при владі.

Та 10-го лютого керівництво Королівського музею вимкнуло камеру, тим самим припинивши антитрампівську акцію Шайї.


"Інсталяція створює серйозну і постійну загрозу громадській безпеці музею, його відвідувачам, його співробітникам, місцевим жителям і бізнесу", - йдеться в заяві музею.

Акція ЛаБафа протривала менше місяця

На думку керівництва установи, ситуація погіршилася після арешту ЛаБафа.

У музеї наголосили, що постійні суперечки біля камери призвели до "численних арештів" та постійної присутності поліцейських.

Наразі на сайті акції відсутня пряма трансляція. А останній запис з камери було зроблено 4 години тому.

Сам Шайя ЛаБаф поки що ніяк не прокоментував те, що сталося.

Нагадаємо, 30-річного актора заарештували біля Королівського музею 26-го січня. ЛаБафу закидають бійку, напад на людину та навіть "харасмент". Слухання у справі призначене на 7 квітня.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів