У СБУ прокоментували виступ болгарського учасника "Євробачення" в Криму

11 травня 2017, 15:37

Представник Болгарії на цьогорічному "Євробаченні" виступав в окупованому Криму. Проте у СБУ вже заявили, що не мали підстав забороняти в'їзд артисту в Україну.

Позицію відомства щодо виступу Крістіана Костова в "Артеку" 1-го червня 2014-го року озвучила речниця Олена Гітлянська.

"Служба безпеки України приймає рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства в інтересах забезпечення національної безпеки України", – написала вона у Facebook.

"Рішення про заборону в’їзду в Україну особі приймається у разі, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБУ", - додала Гітлянська.


У Державній прикордонній службі України пояснили, що на момент поїздки до Криму Костов був неповнолітнім, крім того, українське законодавство щодо окупованого півострова вступило в силу лише наприкінці 2014-го року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Перше: ми діємо в межах своїх повноважень. Я маю на увазі Державну прикордонну службу. На момент, коли він заїжджав в Україну, інформації ні з наших джерел, ні від інших правоохоронних органів в якості доручень про те, що він можливо відвідував окупований півострів всупереч законодавству України, у нас не було", – повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Він підкреслив, що на момент, коли Костов відвідував Крим, "якщо вірити ЗМІ, він був ще неповнолітнім", тобто самостійно не міг приймати таких рішень та їхав тільки в супроводі дорослих.

"Третє: українське законодавство щодо окупованого півострова, яке б забороняло йому це робити, вступило в силу тільки в кінці 2014 року. Тобто законодавчих бар'єрів, які б заборонили йому це зробити, в червні 2014 року ще не було", – додав Слободян.

Нагадаємо, напередодні у мережі з'явилося відео з виступом представника Болгарії на "Євробаченні-2017" Крістіана Костова в "Артеку" у Криму 1-го червня 2014-го року.

До слова, за виступ в анексованому Криму у червні 2015-го року, а точніше за перетин кордону не через український пункт пропуску, СБУ на три роки заборонило в'їзд російській співачці Юлії Самойловій, яка мала виступати на "Євробаченні-2017" від Росії.

Відео YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів