Україна заплатить великий штраф за недопуск росіянки на "Євробачення" - Аласанія

29 червня 2017, 14:52

Європейська мовна спілка (ЄМС) таки застосує до України санкції через недопуск російської учасниці Юлії Самойлової на пісенний конкурс "Євробачення-2017".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова НСТУ Зураб Аласанія.

"Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC. Схоже, на нас таки чекають санкції за "незабезпечення участі в "Євробаченні 2017" учасниці від РФ Юлії Самойлової". І в мене є великий сумнів, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю колізію", - зазначив він.

Згодом Аласанія розповів, що мова йде про штраф у розмірі 200 тисяч євро.


"Це означає, що ми будемо оштрафовані. Грошові санкції. Сума штрафу – 200 тисяч євро. Вони мені сказали, що буде офіційна заява від ЄМС. Вони нас звинувачують у тому, що СБУ не пустило Самойлову, але я нагадую, що НСТУ не приймало це рішення", - сказав він у коментарі "ТСН".

Аласанія розповів про штраф

За словами Зураба Аласанії, в Європейській мовній спілці вважають, що ці кошти "є кращим штрафом", аніж якби Україні заборонили брати участь у "Євробаченні" на 2 - 3 роки.

"Для ЄМС це дуже таке зважене рішення. Бо вони вважають, що могли би Україні на 2-3 роки заборонити участь в "Євробаченні". Але на їхню думку, що це рішення гірше, ніж грошовий штраф", - додав голова НСТУ.

Також Аласанія зауважив, що Європейська мовна спілка винна Україні гроші, які є спонсорською сумою.

"ЄМС нам ще за "Євробачення" винна гроші. Це спонсорські гроші, які ще не пораховані. Я думаю, що сума буде більша, ніж та, на яку вони нас зараз оштрафують. Тобто, вони це теж врахували", - пояснив він.

Наостанок Зураб Аласанія додав, що Україні надали 20 днів для оскарження рішення Європейської мовної спілки.

Нагадаємо, цього року Росію на "Євробаченні" мала представляти співачка Юлія Самойлова. Але артистці було заборонено з'являтися в Україні через незаконний перетин кордону окупованого півострову Крим.

Зрештою Росія відмовилася прийняти умови участь у музичному конкурсі та фактично оголосила бойкот "Євробаченню" - заявивши, що навіть не транслюватиме музичне дійство.

Фото з Facеbook Зураба Аласанії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів